PSRM

23 mai 2019

Batrîncea: Instabilitatea propusă de blocul ACUM cu privire la guvernare – este un drum spre nicăieri

Pentru o schimbare reală în țară, Moldova are nevoie de o majoritate parlamentară stabilă, solidă și serioasă și nu de instabilitatea pe care o propune blocul ACUM cu privire la guvernare. Despre acest lucru a declarat deputatul Partidului Socialiștilor, Vlad Batrîncea, în cadrul emisiunii “Главный вопрос” de la postul de televiziune NTV Moldova. Socialistul a subliniat că propunerile blocului ACUM, în absența unei majorități parlamentare sunt o utopie completă.

Batrîncea a spus că, potrivit informațiilor deținute de către socialiști, președintele partidului “Acțiune și Solidaritate”, Maia Sandu, în principiu, este gata să convină cu coaliția în cadrul căreia va ocupa funcția de prim-ministru, iar președintele PSRM, Zinaida Greceanîi, va conduce parlamentul. Cu toate acestea, acum „piatra de poticnire” a devenit ambițiile liderului platformei „Demnitate și adevăr”, Andrei Năstase, care este îngrijorat de faptul că ratingul său politic va cădea din cauza faptului că el va rămîne fără o funcție de conducere.

“Vom găsi o funcție de conducere și pentru domnul Năstase, astfel încît să fie mulțumit. Funcții ajung pentru toată lumea. Mulți conducători trebuie înlocuiți. Dar pentru a face această schimbare trebuie o majoritate parlamentară stabilă, solidă și serioasă. Întregul sistem trebuie să vadă că există voință politică în parlament, că există o coaliție, că există putere în țară.  Și dacă oamenii văd acest raționament – „o lună votăm așa, aceasta este guvernare de o lună, de două..” – atunci este un drum spre nicăieri. Și va fi o guvernare bazată pe instabilitate, dar noi am trecut deja prin aceasta”, a spus el.

De asemenea, Batrîncea a adăugat că PSRM este pregătit pentru eventualele alegeri anticipate, însă, există probabilitatea ca după desfășurarea acestora situația să rămînă aceeași.

“În fine, blocul ACUM va avea mai puține mandate, dar din acest motiv nu va deveni mai flexibil. Sper că, mai aproape de data cînd va fi dizolvat parlamentul, vor raționa puțin cu ambițiile sale. Trebuie să fie creată o coaliție, deoarece tot ceea despre ce vorbesc atît de frumos colegii noștri este absolut nerealizabil și este o utopie completă în absența unei majorități parlamentare. Poate spre sfîrșitul acestor trei luni “vom coborî puțin cu picioarele pe pămînt” și vom discuta”, a conchis el.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă