PSRM

06 octombrie 2020

Barometru: La alegerile parlamentare anticipate, PSRM ar obține cele mai multe voturi

PSRM ar obține cele mai multe mandate în Parlament, dacă duminica viitoare s-ar organiza alegeri pentru un nou Legislativ. Datele se conțin în Barometrul Electoral 2020, ediția de septembrie, realizat și prezentat de Compania iData.

Conform studiului, în Parlament ar accede patru formațiuni politice, iar favorit rămâne Partidul Socialiștilor din Republica Moldova. Astfel, datele sondajului arată că pentru PSRM ar vota 35,2% din respondenții deciși, PAS ar obține 28,2% din sufragii, urmează PP ”Șor” – cu 11,8% și Partidul Nostru – cu 11,6%.
Astfel, socialiștii ar avea cele mai multe mandate în Parlament – 41, PAS – 33 de deputați, PP ”Șor” – 14 și Partidul Nostru -13 mandate.

Platforma DA, partidul condus de Andrei Năstase, rămâne în afara Parlamentului. Conform sondajului pentru acesta ar vota 4,8% din alegătorii care și-au formulat opțiunea electorală. De asemenea, nu au șase să acceadă în Parlament PDM și Partidul Pro Moldova. Pentru acestea ar vota doar 2,8% și, respectiv, 1,1%.

Sondajul a fost efectuat în perioada 21 septembrie – 03 octombrie, pe un eșantion de 1218 persoane. Marja de eroare este de 2,8 la sută. Sondajul este un produs propriu al companiei IData.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă