PSRM

11 septembrie 2020

Bani pentru pensionari și ajutor suplimentar pentru agricultori. Parlamentul a susținut cu 59 de voturi rectificările la buget

Bani pentru pensionari și ajutor suplimentar pentru agricultori. Parlamentul a susținut cu 59 de voturi rectificările la buget. Votat în lectură finală. Pensionarii vor primi câte 900 lei, iar agricultorii – ajutor suplimentar.

Printre factorii de bază care au determinat modificările operate sunt ajustarea indicatorilor bugetari reieșind din revizuirea prognozei principalilor indicatori macroeconomici; evoluția economiei naționale sub presiunea efectelor pandemiei COVID-19 și a calamităților naturale; reducerea cheltuielilor pentru unele programe neprioritare; suport suplimentar pentru agricultori prin rambursarea Taxei pe Valoare Adăugată (TVA); ajustarea fondurilor Asigurării obligatorii de asistență medicală (AOAM) și Bugetului asigurărilor sociale de stat (BASS), inclusiv pentru majorarea ajutorului unic pentru beneficiarii de pensii de la 700 la 900 de lei.

Toți parametrii reevaluați au fost agreați cu experții Fondului Monetar Internațional (FMI) în cadrul discuțiilor privind noul Program al FMI pentru Moldova.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă