PSRM

31 iulie 2020

Averea deputatului PAS Dumitru Alaiba va fi verificată de ANI și Procuratura Generală

Deputatul PSRM, Grigore Novac, a depus sesizări la Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală în care solicită ca să verifice neconcordanțele și lacunele din declarațiile de avere și interese persoanele ale deputatului PAS, Dumitru Alaiba.

”Un nou deputat curat-murdar al Maiei Sandu! Cel care dă mereu lecții de corectitudine tuturor de la înălțimea Facebook-ului, Dumitru Alaiba, a fost prins „cu mâța-n sac”. Studiind declarațiile depuse de către alesul Maiei Sandu în perioada 2017-2019, am depistat că acesta nu a indicat un garaj ori înstrăinarea acestuia. La fel, nu este explicat faptul schimbării statutului, dar și a prețului, unui automobil care a fost mai întâi în posesie, apoi ca și proprietate. Dumitru Alaiba nu a reflectat, anterior, și un credit în valoare de 45 de mii de euro. Deputatul PAS nu a precizat calitatea sa pe care o are în mai multe companii, pe care le deține împreună cu soția, fapt care credem că s-a făcut cu rea credință și contravine principiului transparenței în interesele personale, pe care este obligat de lege să le declare. Poporul așteaptă să vadă fața adevărată a acestor deputați curat-murdari, pe care Maia Sandu ni-i prezintă ca și îngeri cu puf de lebădă”, a scris parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

La începutul săptămânii, Novac s-a dresat cu o solicitare similară și în cazul unui alt deputat PAS, Veronica Roșca. Parlamentarul anunță că pe listă mai urmează un coleg de partid al Maiei Sandu, despre care spune că ”și-a tăinuit proprietățile și veniturile”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă