PSRM

25 septembrie 2020

Autoritățile anunță despre construcția unui sediu nou al Filarmonicii Naționale

Autoritățile anunță despre construcția unui sediu nou al Filarmonicii Naționale, după ce sediul de aproape un secol a fost distrus de flăcări. Președintele Igor Dodon a declarat că urmează să fie anunțat un concurs public de selectare a unui proiect de construcție a unei noi clădiri a Filarmonicii.

Șeful statului a menționat, la emisiunea ”Președintele răspunde”, că a mers în această dimineață la fața locului, unde a găsit o situație deplorabilă. Potrivit președintelui, focul a distrus aproape în totalitate sediul care nu mai poate fi restabilit.

Dodon a declarat că a fost deschis un cont de acumulare de surse. Potrivit președintelui, deja a fost contactat de potențiali sponsori care sunt gata să transfere 1 milion de lei pentru construcția unei clădiri noi a Filarmonicii Naționale. Șeful statului a anunțat că edificarea unui edificiu noi va necesita sute de milioane de lei.

”Trebuie să construim un edificiu nou care să rămînă pe secole înainte. Pentru aceasta sunt necesare resurse. Contul a fost deschis. Sunt ferm convins că anul viitor vom începe construcția unei Filarmonici noi”, a spus președintele.

Paralel, șeful statului a anunțat că va lansa o campanie națională de colectare de fonduri pentru construcția Filarmonicii din Chișinău.

Cît privește angajații Filarmonicii, șeful statului spune că pentru aceștia va fi găsit un sediu provizoriu unde își vor putea desfășura activitatea.

În cadrul emisiunii, președintele a mulțumit pompierilor pentru munca depusă la localizarea și stingerea incendiului de la Filarmonica Națională.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă