PSRM

09 mai 2015

Aniversarea a 70-a a Marii Victorii în Războiul pentru Apărarea Patriei a fost marcată, la Chişinău, printr-un marş grandios

Peste 50 de mii de chișinăuieni au participat, astăzi, 9 mai, la Marşul Victoriei, organizat de Partidul Socialiştilor din RM alături de formaţiunea „Partidul Nostru”, Consiliul Obştesc „Pentru Patrie!” şi alte formaţiuni politice şi organizaţii obşteşti.

Conform deciziei comune a organizatorilor, evenimentul a avut loc fără simbolica de partid, fără steagurile formaţiunilor politice şi fără lozinci politice. Participanţii la Marş au mers într-o singură coloană de la Teatrul de Operă şi Balet pînă la Memorialul Gloriei Militare “Eternitate”, unde au depus flori la Focul Veşnic şi i-au comemorat pe eroii căzuţi pe cîmpul de luptă printr-un minut de reculegere.

„Astăzi, vedem aici, la Memorial, un mare număr de oameni. Acesta este un răspuns evident al societăţii faţă de tentativele de a interpreta istoria, tentative făcute de actuala guvernare. Ştiţi cu toţii că unii deputaţi din Parlamentul RM au venit cu iniţiativa de a interzice folosirea Panglicii Sfîntului Gheorghe. Se făceau încercări de a le insufla oamenilor precum că noi am fost nu învingători, ci învinşii. Astăzi, societatea moldovenească a dat răspunsuri la aceste provocări. Azi am venit masiv aici, fără steaguri de partid, fără simbolica de partid, pentru a-i comemora pe cei căzuţi şi pentru a sărbători Ziua Victoriei. La Marşul Victoriei au luat parte reprezentanți şi adepţi ai diferitor formaţiuni politice, totuşi toţi avem un lucru comun, care ne leagă, şi acest lucru este memoria. De dragul copiilor noştri, de dragul viitorului nostru noi sîntem obligaţi să ţinem minte ceea ce a avut loc 70 de ani în urmă şi să păstrăm memoria despre cei, care au plătit o contribuţie grea pentru pace pe pămînt, pentru viaţa noastră liberă şi fericită”, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

El le-a mulţumit veteranilor pentru curajul, bărbăţia şi patriotismul, de care au dat dovadă, şi le-a dorit sănătate, fericire, linişte sufletească şi atenţie din partea celor din jur.

După diferite estimări, la Marş au participat de la 50 pînă la 65 mii de persoane. Manifestanţii au scandat: „Mulţumim pentru victorie!”, „Ţinem minte, ne mîndrim!”, „Fascismul nu va trece!”, „Victorie!”, „Ura!”.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă