PSRM

08 decembrie 2015

Andrei Neguţa a participat la şedinţa Comisiei Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Paris

Andrei Neguţa, ambasador, deputat în Parlamentul RM, vice-preşedintele fracţiunii Partidului Socialiştilor în Parlamentul Moldovei a participat la lucrările reuniunii ordinare a Comisiei pentru problemele culturii, ştiinţei, educaţiei şi media a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), care s-a desfăşurat pe data de 2, 3 decembrie curent la Paris.

Cea mai discutată chestiune în cadrul reuniunii a fost ”Controlul parlamentar al corupţiei: cooperarea parlamentelor cu mediile de investigare”. Pentru a elabora textul unui proiect de Rezoluţie a APCE la acest subiect, comisia a avut audieri cu un grup de experţi din diferite ţări.

Alocuţiunea deputatului Andrei Neguţa cu privire la măsurile întreprinse în Moldova pentru a investiga cauzele furtului unui miliard de dolari (sau euro), pentru a trage la răspundere vinovaţii, pentru a susţine cetăţenii-protestatari, au trezit un mare interes membrilor Comisiei. Aceştia au fost de părerea, că deoarece Moldova este un stat capturat şi nivelul corupţiei este ridicat, este necesar de corelat măsurile de constrîngere interne cu cele externe, cu participarea ţărilor-membre ale Consiliului Europei şi Uniunii Europene.

De asemenea, un grup de 21 membri ai APCE, inclusiv Andrei Neguţa, au înaintat în scris o propunere cu privire la necesitatea de a elabora textul unei Rezoluţii a Adunării Parlamentare la tema conexă ”Tinerii contra corupţiei”. Grupul dat a îndemnat colegii să susţină această activitate de a creea o cooperare între parlamentele naţionale, structurile ce luptă cu corupţia şi organizaţiile de tineret din ţările Europei.

Parlamentarul moldovean şi-a expus punctul său de vedere şi cel a PSRM  în timpul examinării mai multor chestiuni de pe ordinea de zi (în total au fost discutate 17 chestiuni).

În perioada aflării la Paris, deputatul Neguţa a purtat discuţii cu colegii săi din alte ţări europene, a vizitat Ambasada Moldovei la Paris, unde a avut un dialog cu funcţionarii acesteia.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă