PSRM

23 octombrie 2019

Ambasadorii UE responsabili de Parteneriatul Estic și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din Republica Moldova

Ambasadorii Uniunii Europene responsabili de Parteneriatul Estic și-au exprimat susținerea pentru majoritatea parlamentară din Republica Moldova și încurajarea în eforturile acesteia de implementare a reformelor. Declarații în acest sens au fost făcute de ambasadori în cadrul întrevederii de astăzi cu Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi.

Ambasadorii UE s-au arătat impresionați de faptul că majoritatea parlamentară a reușit depășirea rapidă a crizei politice din vara anului curent, utilizînd procedee democratice și exprimînd voința poporului.

A fost salutat faptul că forțele politice din majoritatea parlamentară împărtășesc responsabilitățile în cadrul coaliției, aceasta fiind o bună platformă pentru continuarea cooperării UE cu puterea de la Chișinău.

Oficialii europeni s-au arătat optimiști vizavi de eforturile întreprinse pentru consolidarea bunei guvernări, reformarea justiției și combaterea corupției.

A fost menționat faptul că pentru UE, ca și pentru autoritățile Republicii Moldova, oamenii sunt prioritatea și că cetățenii așteaptă schimbări în bine.

Zinaida Greceanîi a apreciat înalt susţinerea pe care Uniunea Europeană o acordă statului nostru, inclusiv prin intermediul Parteneriatului Estic, în special în procesul de implementare a reformelor. De asemenea, speakerul a exprimat recunoștința pentru deblocarea finanțării din partea partenerilor europeni.

Totodată, Președintele Parlamentului a reiterat angajamentul țării noastre pentru realizarea prevederilor acordurilor în cadrul bilateral de cooperare cu UE, ceea ce reprezintă una din prioritățile coaliției.

În încheiere, Zinaida Greceanîi a reconfirmat că autoritățile Republicii Moldova vor promova în continuare o politică externă echilibrată care să urmărească întîi de toate interesele cetățenilor și care să fie capabilă să asigure dezvoltarea bunelor relații cu toți partenerii externi ai Moldovei.