PSRM

21 iunie 2016

Alocuțiunea deputatului PSRM, Andrei Neguța la sesiunea Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în cadrul examinării chestiunii „Raportul de activitate a Biroului Adunării și a Comisiei Permanente” de la Strasbourg (Franța).

Stimați colegi!

La 19 mai, curent, am făcut parte din delegația Parlamentului Republicii Moldova la cea de-a 44-a sesiune a Adunării Interparlamentare a Comunității Statelor Independente, la Sankt Petersburg.

M-am bucurat, că printre numeroasele delegații internaționale și europene care au participat, a fost și delegația Adunării Parlamentare a Consiliului Europei în frunte cu Președintele Pedro Agramunt. În comunicarea sa, dlui a vorbit despre atitudinea Adunării noastre față de pericolele Europei și lumii întregi.

Delegația Adunării noastre s-a întîlnit cu Președinții a 2 camere a Parlamentului rus – Valentina Matvienco și Serghei Narîșchin.

Eu susțin buna activitate a Domnului Agramunt în acest domeniu foarte important.

Stimați colegi!

Se cunoaște faptul , că la 18 septembrie curent, în Federația Rusă vor avea loc alegerile pentru camera inferioară a Parlamentului rus.

În discuțiile cu parlamentarii ruși am înțeles, că unii consideră, că luînd decizia despre limitarea în drepturi a delegației ruse în anul 2014, APCE a făcut imposibilă prezența observatorilor săi la alegerile Dumei de Stat.

Consider, că dacă aceasta se va întîmpla, nici noua delegație a Dumei ce se va forma după alegeri, nu va reveni rapid în hemiciclu. E necesar, ca toate grupurile politice ale APCE să-și aducă aportul la soluționarea problemelor ca APCE să activeze în componentă deplină. Coordonator al acestei activități trebuie să fi-ți Dvs, Dle Președinte Agramunt. Dacă va fi nevoie poate fi formată delegația condusă de Dvs și reprezentanții grupurilor politice și de plecat într-o vizită la Moscova.

Mulțumesc pentru atenție.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă