PSRM

02 iulie 2020

Alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor a blocat majorarea salariilor pentru angajații din sistemul medical și acordarea a câte 700 de lei pentru pensionari. Maia Sandu, salvează imunitatea lui Andrian Candu

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova constată, că astăzi a fost oficializată alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor, deputații cărora au boicotat ședința de astăzi a Parlamentului. Regretăm foarte mult că alianța Candu-Sandu-Plaha-Șor a blocat intrarea în vigoare a mai multor proiecte de legi sociale. Astăzi, Guvernul Chicu urma să-și asume răspunderea în fața Parlamentului pentru pachetul de legi, care prevede dublarea, în etape, a salariilor angajaților în sistemul medical, acordarea a câte 700 de lei pentru beneficiarii de pensii lunare mai mici de 3000 de lei, suplimentarea cu 100 de milioane de lei a fondului de subvenție în agricultură, facilități suplimentare pentru angajații structurilor de forță care vor să-și cumpere prima casă.

Cele câteva zeci de mii de angajați în sistemul medical, care acum se află în prima linie de luptă cu pandemia de coronavirus, nu vor primi salarii majorate. Câteva sute de mii de pensionari nu vor primi câte 700 de lei suplimentar. Agricultorii, care au avut de suferit în acest an din cauza secetei, nu vor beneficia de suport financiar suplimentar de la stat. Militarii, polițiștii și angajații altor structuri de forță nu vor avea șansa să-și cumpere Prima casă în condiții mai favorabile. Toți oamenii trebuie să știe că aceasta se întâmplă din cauza iresponsabilității și rea voinței alianței Candu-Sandu-Plaha-Șor, care a blocat intrarea în vigoare a pachetului de legi.

Un alt motiv de ce a fost blocată ședința de astăzi a Parlamentului, ar putea fi informația apărută în spațiul public precum că Procurorul General, Alexandr Stoianoglo va veni azi în plen să ceară retragerea imunității mai multor deputați, implicați în dosarul „furtului miliardului”. Astfel putem afirma cu certitudine că Maia Sandu i-a salvat imunitatea lui Andrian Candu, dar și a altor deputați, figuranți ai dosarului „furtului miliardului”, numele cărora a apărut astăzi în presă.

PSRM rămâne consecvent și va susține în continuare proiectele sociale, care au scopul să îmbunătățească viața cetățenilor. La fel, sperăm că ancheta în dosarul „furtului miliardului” va avansa сu pași rapizi, iar toți cei implicați în această fraudă imensă, să fie trași la răspundere, iar averea lor confiscată în folosul statului.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă