PSRM

12 mai 2022

Alexandr Odințov: Guvernul PAS trebuie să-și asume toată răspunderea pentru scumpirea călătoriilor cu transportul public în Capitală 

Guvernul PAS nu a făcut absolut nimic pentru a opri scumpirea carburanților, iar din această cauză călătoriile cu transportul public în Capitală ar putea să se scumpească. Declarația a fost făcută de către consilierul PSRM, în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău, Alexandr Odințov.

„Din cauza inacțiunilor PAS, motorina și benzina au ajuns să coste 28 și 29 de lei. Cabinetul de miniștri nu face absolut nimic pentru a opri creșterea prețurilor la carburanți. ANRE, care este condus de oamenii numiți în funcție de Plahotniuc, continuă să activeze și nimeni nimic nu face. Mai mult, Guvernul spune că nu va anula TVA pentru carburanți, pentru că ei fac bani pe seama noastră. Dacă scoatem TVA și accizul, carburanții ar costa mai puțin de 18 lei per litru. Guvernul spune că acești bani se duc în buget. Adică ei fac bani pe șoferi, dar și pe întreprinderile municipale. În acest context, îi cerem Guvernului, în regim de urgență, să aprobe: un regulament potrivit căruia călătoriile gratuite cu transportul public în mun. Chișinău, pentru cele 13 categorii de angajați ai statului, să fie compensate din bugetul de stat. Totodată, să fie aprobat un regulament cu privire la întreprinderile de importanță socială”, a declarat Alexandr Odințov.

Precizăm că proiectul care prevede creșterea tarifului la călătoriile cu transportul public în mun. Chișinău va fi examinat la ședința de azi a CMC.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă