PSRM

16 iunie 2022

Alexandr Odințov: Plahotniuc este un „băiețaș” în comparație cu actualul regim dictatorial

Alexandr Odințov, președintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal, a ținut un discurs în cadrul protestului din fața Parlamentului Republicii Moldova, menționând că regimul de la guvernare a eșuat complet în politica social-economică din cauza incompetenței sale.

„Maia Sandu a dormit toată vara și nu a trimis la negocierile cu „Gazprom” reprezentanți ai conducerii de vârf a țării, așa cum se practică în alte țări, dar un ”băiețaș” care a învățat rău la Harvard și s-a încurcat în formule”, a declarat Odințov, explicând, de ce Republica Moldova plătește prețul cel mai mare din Europa pentru gazele naturale.

„Ei au mințit toți pensionarii prin faptul că au majorat cu 15-16% unele categorii de pensii, dar inflația de 30% a anulat aceste majorări”, a remarcat președintele fracțiunii PSRM. Acesta a mai amintit că guvernarea actuală a anulat legea care obliga marile rețele comerciale să asigure prezența pe rafturi a minimum 50 la sută din mărfurile producătorilor autohtoni.

Alexandr Odințov a numit criminală și trădătoare această guvernare. În calitate de exemplu, acesta a vorbit despre istoria Stadionului Republican. În anul 2018, aflându-se în opoziție, Maia Sandu declara că trebuie solicitată opinia orășenilor în privința stadionului. Dar atunci când a devenit șef de stat, a continuat cauza lui Plahotniuc și a permis vânzarea stadionului pentru construcția Ambasadei SUA. Iar acum, membrii partidului lui Sandu din Consiliul Municipal împiedică prin orice metode organizarea unui referendum care a fost propus de Partidul Socialiștilor.

În încheiere, Odințov a declarat că regimul de la guvernare intimidează opoziția, îl reține pe fostul președinte Igor Dodon, îi persecută familia, iar în acest sens actuala guvernare este mai rea decât Plahotniuc. „El e doar un băiețaș în comparație cu regimul Maia Sandu”, a subliniat șeful fracțiunii municipale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă