PSRM

07 septembrie 2022

Alexandr Odințov s-a adresat către locuitorii de la Malina Mică și Telecentru

Alexandr Odințov, prședintele fracțiunii Partidului Socialiștilor din Consiliul Municipal Chișinău, s-a adresat către locuitorii de la Malina Mică și Telecentru și i-a asigurat de faptul că, consilierii municipali PSRM vor continua să rezolve problemele acestor cartiere. De asemenea, el i-a îndemnat pe consilierii PAS să nu împiedice activitatea autorităților locale.

Președintele fracțiunii municipale PSRM a făcut această declarație după „acțiunea regizată a activiștilor PAS” organizată la ședința CMC din 6 septembrie.

La ședința de marți a Consiliului Municipal câțiva chișinăuieni au protestat împotriva insuficienței transportului public la Malina Mică și la Telecentru.

„Într-adevăr, problema privind insuficiența transportului la Malina Mică și în alte cartiere ale capitalei este acută! Este necesar să se achiziționeze unități de transport de capacitate mică pentru circulația pe străzile înguste de la Malina, Botanica de Jos, Telecentru, pe strada Drumul Viilor și la Poșta Veche și Otovasca. Și această problemă va fi soluționată treptat”, a punctat Alexandr Odințov.

Totodată, președintele fracțiunii a remarcat acțiunile deja realizate în acest sector al Chișinăului.

„Noi avem ce spune și demonstra locuitorilor de la Telecentru și de la Malina Mică. La inițiativa noastră și grație insistenței noastre, au fost soluționate următoarele probleme:

– reparat carosabilul și trotuarele de pe str. N. Testemițanu;

– reparată strada Inculeț; – se află în desfășurare lucrările de reabilitare a trotuarelor de pe str. Korolenko;

– se repară trotuarul de pe str. Grenoble, lângă liceu;

– în locul celor patru „Ikarusuri” vechi de pe ruta nr. 9, acum circulă opt „Isuzu” noi, și numărul lor va crește;

– a fost aprobată decizia Consiliului cu solicitarea către MAI de a transmite teritoriul unității militare pentru conexiunea directă a străzilor Korolenko și Tudor Strișcă”, a scris Alexandr Odințov pe pagina sa de pe o rețea de socializare.

Totodată, el a atras atenția locuitorilor de la Malina Mică asupra faptului că, consilierii PAS nu votează pentru bugetul capitalei în care sunt prevăzute fonduri pentru achiziționarea autobuzelor. Ba mai mult, ei blochează pe orice cale încasările la buget, inclusiv refuzând să voteze organizarea licitațiilor.

Socialistul a amintit faptul că guvernul PAS a ignorat propunerea PSRM de a adopta legea cu privire la întreprinderile de importanță socială, cum ar fi: parcurile de autobuze și troleibuze, „Apă-Canal”, „Franzeluța”. Acest lucru ar fi putut reduce povara tarifelor și prețurilor mari la carburanți pentru aceste întreprinderi și, respectiv, ar fi avut un impact pozitiv asupra prețurilor pentru consumatori.

Iată de ce acțiunea de protest organizată de activiștii PAS este o manipulare regizată, a subliniat socialistul.

El a dat asigurări că problemele privind transportul la Malina Mică și la Telecentru vor fi soluționate.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă