PSRM

27 decembrie 2022

Alexandr Odințov: fracțiunea PSRM asigură dezvoltarea stabilă a orașului

”Fracțiunea PSRM din Consiliul Municipal Chișinău susține aprobarea bugetului municipal pentru anul 2023”. Acest lucru a fost declarat de președintele fracțiunii PSRM, Alexandr Odințov în cadrul ședinței Consiliului Municipal Chișinău.

Consilierul și-a exprimat regretul că nu toate propunerile PSRM sunt reflectate în buget. Mai mult, fracțiunea nu este de acord cu multe prevederi ale documentului, „cu toate acestea, nu putem bloca dezvoltarea orașului”.

„Întreprinderile municipale nu pot funcționa dacă bugetul este blocat”, a menționat socialistul. „Chiar și sub conducerea fostului primar Dorin Chirtoacă, socialiștii au susținut bugetul pentru că este constituția financiară a Chișinăului.”

Alexandr Odințov a subliniat că fracțiunea PSRM asigură dezvoltarea stabilă a orașului prin implementarea tuturor programelor incluse în buget.

„Anume PSRM și fracțiunea PSRM din CMC au asigurat acumulările la buget în timp ce colegii noștri – reprezentanți ai regimului de la guvernare –blocau, în special, desfășurarea licitațiilor”, a spus șeful fracțiunii PSRM.

Alexandr Odințov s-a adresat colegilor săi să susțină propunerile socialiștilor.

De asemenea, Alexandru Odințov a îndemnat conducerea Primăriei Chișinău să nu procedeze la fel ca autoritățile centrale în desfășurarea consultărilor publice. El a amintit că în anul trecut bugetul a fost consultat în fiecare pretură, cu agenții economici, cu fiecare fracțiune. În anul curent, consultările cu privire la buget s-au desfășurat atunci când consilierii municipali erau la ședința CMC, astfel încât nu au putut participa la consultări.

„Nu este bine să urmăm exemplul regimului PAS, chiar dacă întârziem cu aprobarea bugetului. Trebuie să ne comportăm decent în orice situație”, a subliniat Alexandr Odințov.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă