PSRM

11 februarie 2021

Ala Nemerenco, din nou în vizorul Procuraturii Generale

Ala Nemerenco, consilierul președintelui Maia Sandu, apare într-o nouă sesizare depusă la Procuratura Generală. Deputatul PSRM, Vladimir Odnostalco, s-a adresat organului de urmărire penale în legătură cu o posibilă ilegalitate comisă de Ala Nemerenco în funcția de ministru al Sănătății deținută în Guvernul Maia Sandu.

Deputatul face trimitere la documente oficiale, semnate de Ala Nemerenco, prin care ea ar promova interesele unui centru medical privat, care ar fi obținut ilegal un contract de la stat de 2,5 milioane de lei.

”Ala Nemerenco, care se numește „om bun” , care „luptă cu schemele din sănătate”, în realitate a promovat ilegal interese private în perioada cât a condus Ministerul Sănătății. Documentele semnate de Ala Nemerenco în calitate de ministru, apărute într-o investigație de presă, demonstrează că vorbele despre lupta cu „schemele” nu sunt altceva decât o acoperire a propriilor abuzuri ilegale”, scrie deputatul pe pagina sa de socializare.

Vicepreședintele comisiei parlamentare sănătate, protecție socială și familie anunță că a solicitat Procuraturii să fie investigat sub aspect penal modul în care Ala Nemerenco a făcut lobby pentru un centru medical privat, ca acesta să primească 2,5 milioane de lei din Fondul de asigurări obligatorii de asistență medicală.

”Noi susținem ca statul sa achite un șir de servicii de investigații medicale la centre private, dar acordurile cu agenții economici privați trebuie să fie încheiate legal și în baza unui concurs organizat corect. In acest caz, nici concursul n-a fost echitabil, nici modalitatea de încheiere a acordului n-a fost legală, nici intervenția și interesul Alei Nemerenco n-au fost corecte. Toate aceste aspecte urmează să fie clarificate de procurori”, notează parlamentarul.

Amintim, Procuratura Generală și Autoritatea Națională de Integritate urmează să examineze un alt demers depus pe numele Alei Nemerenco, după ce în presă au apărut mai multe investigații care demonstrează că consilierul Maiei Sandu si-a tăinuit o parte din avere și venituri.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă