PSRM

19 septembrie 2019

Adrian Lebedinschi: Pînă la 1 martie 2020, toți cetățenii trebuie să aibă acces la televiziunea digitală

Începînd cu 1 martie 2020, conform legislației actuale, Republica Moldova trebuie să renunțe la semnalul de televiziune analogică și să treacă integral la televiziunea digitală. Acest lucru a fost anunțat astăzi, 19 septembrie, în cadrul briefingului susținut de către președintele Comisiei cultură, educaţie, cercetare, tineret, sport şi mass-media, deputatul PSRM, Adrian Lebedinschi.

Potrivit deputatului, în acest sens, au fost lansate dezbateri cu Ministerul Economiei, Consiliul Audiovizualului și alte structuri responsabile de implementarea acestei prevederi a legii. El a menționat că comisia a organizat ieri o ședință, la care au fost puse majoritatea punctelor pe „i”. Acum, Ministerul Economiei, trebuie să solicite Consiliului Audiovizualului pentru a începe informarea cetățenilor din țară.

„Pînă în martie 2020, cetățenii trebuie să aibă acces la televiziunea digitală”, a spus Adrian Lebedinschi. El a menționat că au fost deja achiziționate 9 000 de TV Box-uri, care vor fi distribuite de Ministerul Economiei pentru categoriile social-vulnerabile ale populației. În caz de cereri suplimentare, vor fi achiziționate un număr adițional de TV Box-uri pentru a asigura accesul maxim al cetățenilor, din martie, la televiziunea digitală.

De asemenea, Adrian Lebedinschi a menționat că, în această lună, în multiplexul A, cu acces gratuit la televiziune, a fost posibilă includerea a 18 canale de televiziune, și nu a 15, așa cum era anterior planificat.

„Vreau să remarc că, în acest moment doar 6 televiziuni transmit semnal în format digital în grila de emisie. Sperăm foarte mult ca, pînă la 1 martie, Consiliul Audiovizualului să anunțe concursuri speciale pentru sloturile libere, care nu sunt ocupate în prezent, dar și pentru alte televiziuni care și-au suspendat temporar difuzarea în multiplex pentru a reveni la această metodă de transmisie”, a spus Adrian Lebedinschi.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă