PSRM

16 mai 2022

Adrian Lebedinschi: Suntem în fața unui genocid din cauza incompetenței guvernării

Republica Moldova se află în pragul unui genocid din cauza administrării proaste a situației din țară. Declarația a fost făcută de deputatul PSRM, Adrian Lebedischi, la protestul organizat de Blocul Comuniștilor și Socialiștilor în fața sediului Băncii Naționale a Moldovei.

”Noi suntem în preajma unui genocid. Timp de trei luni ne-a fost furată o treime din salariile noastre. Nu mai suntem în stare să procurăm produse și servicii pe care acum trei luni le putem procura. Ei încearcă să ne se spună că inflația e importată, dar asta este datorită administrării proaste a tuturor treburilor din țară. Unica soluție este să-și dea demisia toți acei incompetenți”, a spus Lebedischi.

Protestatarii cer demisia guvernatorului BNM și al întregului Guvern pentru că nu se mai isprăvesc cu situația din țară.

Manifestanții scandează ”Stop creșterii inflației”, ”Stabilizarea prețurilor”, ”Demisia”.

Amintim, BNM prognozează o rată a inflației în trimestrul trei al acestui an de 31 la sută. Potrivit celui de-al doilea Raport asupra inflației, BNM estimează o rată medie anuală a inflației de 27,3%, iar pentru anul viitor – de 16,5%.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă