PSRM

29 septembrie 2022

Adrian Lebedinschi a avut o întrevedere cu Ambasadorul Turciei în Republica Moldova

Adrian Lebedinschi, în calitate de Șef al Delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Cooperării Economice la Marea Neagră (APCEMN), a avut astăzi o întrevedere cu Uygar Mustafa Sertel, Ambasador al Republicii Turcia în Moldova. Este prima întrevedere oficială a Domniei Sale la sediul Parlamentului RM, fiind recent agreat în funcție.

Pe agenda de discuții a predominat perspectiva de dinamizare și îmbunătățire a relațiilor bilaterale pe filiera Organizației Cooperării Economice la Marea Negară (OCEMN), dezvoltarea contactelor interparlamentare și mediului de afaceri, în special în domeniile economic, cultural, științific, infrastructură și transport.

În debutul întrevederii, Adrian Lebedinschi a adus felicitări noului Ambasador cu ocazia înmânării scrisorilor de acreditare, exprimând recunoștință partenerilor turci pentru colaborarea fructuoasă existentă în mai multe domenii.

Deputatul a venit cu mai multe sugestii în vederea promovării comprehensive a OCEMN în scopul sporirii vizibilității Organizației, și anume: organizarea unui complex unic de acțiuni al statelor membre la OCEMN în vederea promovării turismului din această regiune; înființarea unui Centru de studiu privind consecințele COVID-19 și reabilitarea post-Covid; organizarea unui Festival cultural anual al statelor-membre la OCEMN, etc.

La rândul său, diplomatul a menționat provocările curente cu care se confruntă investitorii turci în RM, generate de impactul situației regionale instabile și deteriorarea climatului economic, subliniind necesitatea identificării soluțiilor la provocările cu care se confruntă întreprinderile cu capital străin.

Interlocutorii au fost unanimi în opinia privind necesitatea menținerii unui dialog productiv între state, inclusiv la nivel parlamentar, mai ales ținând cont de faptul că Turcia va prelua, începând cu 2023, Președinția în exercițiu la APCEMN.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă