PSRM

11 aprilie 2024

Adrian Albu către reprezentanții PAS: Mai uitați-vă în propria ogradă. Sunteți mai hoți și mai corupți decât mulți alții

Deputatul Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Adrian Albu, a îndemnat guvernarea să elibereze organele de drept de influența politică și să le ofere posibilitatea de a lucra nestingherit – doar în acest caz va fi posibil de a vorbi despre lupta împotriva corupției. Deputatul a declarat acest lucru în cadrul audierilor din Parlament a raportului Centrului Național Anticorupție.

Adrian Albu le-a amintit reprezentanților PAS cum au promis oamenilor să lupte împotriva corupției la început de mandat. Cât de mult zgomot a făcut așa-numită „presă independentă” despre acest lucru. Dar astăzi nimeni nu vorbește despre corupție, deși „aceasta există în proporții mai mari decât a fost”.

Socialistul a explicat detaliat ce înseamnă corupție, aducând drept exemplu licitația cu spațiile comerciale din aeroport. „Mai înainte vorbeați despre concesiunea ilegală a aeroportului, dar acum cu concesiunea totul este în regulă și cu toate tranzacțiile conexe la fel. Pentru că acestea sunt înțelegerile voastre. Dar în esență aceasta este corupție, dragii mei.”

Deputatul a amintit și despre achizițiile scandaloase de gaze naturale, îngroparea păcurii în pământ, costurile exorbitante pentru stațiile de așteptare din toată țara, vaccinurile expirate și cumpărarea deputaților: „Câte informații au fost deja anunțate public. Și este clar că aici sunt scheme de corupție, există oameni din PAS care au participat la ele. Aceasta este corupția. De ce nu vorbiți despre asta?”

Adrian Albu a menționat că reprezentanții guvernării PAS acuză constant opoziția de minciuni, corupție și infracțiuni – fără o hotărâre judecătorească, ca și cum ar deține adevărul absolut și ar avea dreptul să facă acest lucru. „Dar mai uitați-vă și în ograda proprie. Sunteți mai hoți și mai corupți decât mulți alții”, a subliniat deputatul.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă