PSRM

22 iunie 2023

Adrian Albu a acuzat PAS de plagiat, iar Guvernul de fariseism

Astăzi în ședința în plen a Parlamentului, deputatul BCS, Adrian Albu, a acuzat majoritatea de la guvernare în persecutarea opoziției și plagierea proiectelor de lege, iar Guvernul de fariseism.

Este vorba despre proiectul de modificare a legislației înaintat astăzi de deputatul PAS, Dan Perciun, proiect care include inițiativa de anul trecut a deputatului BCS, Adrian Albu, cu privire la oferirea mamelor aflate în concediu de maternitate a posibilității de a alege metoda de calcul a alocației. Dar inițiativa respectivă a fost deja prezentată în numele deputaților PAS.

Amintim că proiectul lui Adrian Albu a fost înregistrat și adoptat de Parlament în prima lectură la finele anului 2022. Cu toate acestea, guvernul a dat aviz negativ proiectului, argumentând că nu sunt bani.

Deputatul socialist a solicitat vorbitorului să prezinte diferența dintre proiectul de astăzi și cel anterior, la care deputatul Dan Perciun a răspuns sincer: nu există nicio diferență, întrebarea este politică.

„Desigur, vom susține proiectul, deoarece are o importanță socială, dar vreau să atrag atenția asupra fariseismului guvernanților, care, făcând uz de majoritate, resping proiecte de lege importante doar pentru că sunt propuse de opoziție, după care le plagiază și le prezintă ca pe ale lor pentru a demonstra „preocuparea lor pentru popor”,” – a subliniat Adrian Albu.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă