PSRM

15 august 2023

Adrian Albu despre plecarea tinerilor peste hotare

Aproape 37 de mii de tineri au plecat anul trecut din Moldova, iar guvernarea planifică să închidă grădinițe și școli. Adrian Albu, deputat PSRM: „E timpul să inversăm acest proces – să întoarcem încrederea tinerilor”

Deputatul PSRM, Adrian Albu trage un semnal de alarmă. Acesta a scris pe o rețea socială că „știrile din țara noastră foarte des seamănă cu o cronică „de pe front”. Deputatul a atras atenție la statistica oficială, despre faptul că „aproape 37 de mii de tineri „au dispărut” din Moldova pe parcursul anului trecut”. „Este o cifră șocantă prezentată de Biroul Național de Statistică, care arată că oamenii fug din țara „Vremurilor bune”. Pleacă peste hotare cele mai active persoane, care au pierdut orice încredere în guvernarea PAS. Dezamăgirea, disperarea și sărăcia îi face pe cetățenii noștri să ia drumul pribegiei”, a notat Adrian Albu.

Deputatul socialist se întreabă „Ce face guvernarea PAS pentru a-i ține acasă pe moldoveni?” „Nimic. Dimpotrivă, Ministrul Educației anunță despre închiderea grădinițelor, după felul în care Maia Sandu a închis anterior școlile. Ministra Sănătății vorbește despre „lipsa eficienței” la jumătate din spitalele țării, lăsând să se înțeleagă că urmează și închiderea multor instituții medicale”, mai subliniază parlamentarul.
Potrivit lui Adrian Albu – „e timpul să inversăm acest proces”. Mai exact, scrie deputatul – trebuie „să deschidem noi grădinițe, să modernizăm instituțiile medicale pentru a crește calitatea serviciilor, să creăm noi locuri de muncă și salarii decente, să întoarcem încrederea tinerilor că pot avea un prezent și un viitor normal în Moldova. Să creștem numărul tinerilor, implicați activ în economia națională a țării noastre”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă