PSRM

25 noiembrie 2014

Adresare către alegători

Stimați cetățeni, suntem pe ultima sută de metri ai acestei campanii electorale. Este o campanie murdară, plină de atacuri sub centură, plină de vulgarități și minciuni, la care guvernarea a apelat din plin, fără scrupule.
Noi, socialiștii, care am rămas unica și adevărata opoziție, suntem principala țintă a acestor atacuri, dar am rezistat și vom rezista.
Noi înțelegem ce se întîmplă. Puterea de la Chișinău a pierdut sprijinul cetățenilor. S-a compromis definitiv.În Chișinău și raioane, oamenii n-au ochi să-i vadă pe cei de la guvernare.
În asemenea condiții, scad drastic șansele guvernanților de a reveni în Parlament și la putere.
Sondajele reale arată că partidele de dreapta nu au nici o șansă de a mai avea majoritate parlamentară.
Iar Partidul Socialiștilor, conform mai multor date sociologice, va avea cel puțin 15 mandate în noul legislativ.
Ascensiunea socialiștilor în Parlament înseamnă sfîrșitul guvernării eurounioniste și oligarhice. Iată de ce guvernanții încearcă prin toate mijloacele legale și ilegale să ne oprească.
Ei au lansat o campanie disperată de isterizare a opiniei publice. Încearcă să ne eticheteze drept extremiști, încearcă să ne pună în cîrcă niște scenarii pe care tot ei le-au fabricat. Ei se pricep bine la scenarii de violență, fiindcă le-au organizat deja pe 7 aprilie.
Astăzi, guvernarea se teme că foștii lor votanți nu vor mai ieși la votare. Fiindcă sunt dezamăgiți de hoțiile din ultimii 5 ani. De aceea, guvernarea încearcă să mobilizeze electoratul cu diferite sperietori. Încearcă să manipuleze oamenii și mai ales tinerii cu povești cu zmei.
Anterior, ei va promiteau Moldova fără sărăcie, libertate, stabilitate. Vă promiteau ca vor opri razboiul politic. Astazi, nimeni nu-i mai crede. De aceea, ei nu mai promit nimic. Ei doar sperie și intimidează. Cei care în 2009 au promis că vor opri războiul politic, astăzi sunt principalii declanșatori ai războiului politic.
5 ani de zile v-au umilit, speriat, intimidat. Continuă s-o facă și acum. Și o vor continua și după alegeri, în cazul în care-I votați! Nu ați obosit să trăiți în frică? Nu ați obosit să vă temeți de viitorul copiilor voștri?
Vă rog să nu credeți în aceste povești și speculații electorale ale guvernanților.
Eu vreau să vă spun cu toată responsabilitatea, că Partidul Socialștilor este un partid al păcii și stabilității. Noi întotdeauna am promovat ordinea și dreptatea socială. În ultimii trei ani, am organizat peste 500 de mitinguri și acțiuni de protest, toate exclusiv pașnice, cu mii de oameni care s-au comportat calm, fără incidente și excese. Noi suntem un partid care împărtășim valorile creștin-ortodoxe. Și respectăm aceste valori creștine, sub toate aspectele.
Popularitatea noastră în rîndul alegătorilor se datorează anume seriozității cu care știm să facem politică. Avem o poziție foarte clară față de vectorul geopolitic al Republicii Moldova – spre Uniunea Vamală, împreună cu Rusia.
Noi nu suntem un partid radical sau de extremă. Noi astăzi suntem unicii care reprezentăm opțiunea geopolitică a peste 60% din populație, care dorește aderarea Moldovei la Uniunea Vamală și apropierea de Rusia. Este ridicol și alogic să etichetezi drept extremism voința politica a majorității populației țării.
Noi vom insista să fie anulat Acordul de Asociere cu UE. Vom insista să fie organizat un referendum național privind vectorul extern al țării. Vom lupta pentru introducerea Istoriei Moldovei în școli. Vom apăra valorile creștine și tradițiile ortodoxe.
Cetățenii cunosc aceste lucruri. Și au încrederea că vom fi fermi pe poziție.
Aceasta este explicația pentru creșterea socialiștilor în sondaje, care ne creditează cu cel puțin 15 mandate. Și anume acest fapt îi sperie pe guvernanți, care ne atacă într-un mod inadmisibil de urît.
Întrebați-vă, de ce CEC nu acceptă organizaea exit-pollurilor? De ce?
Fiindcă se tem că exit-pollurile vor scoate la suprafață falsificările masive pe care guvernanții vor să le facă în ziua alegerilor, așa cum au făcut în Chișinău în 2011.
De aceea, apelul meu către alegători este următorul: Vă rog să ieșiți la votare și să fiți atît de mulți, încît nicio falsificare să nu poată schimba raportul real al voturilor.
Vă îndemn să votați împotriva guvernării corupte și ipocrite. Vă îndemn să votați împotriva celor trei vlazi care au hoțit țara.
Dacă veți sta acasă, alții vor vota în locul vostru, alții vor utiliza buletinele destinate vouă.
Nu vă lăsați manipulați, nu permiteți să vă fie falsificate voturile. Veniți la votare pentru a salva Moldova de guvernarea oligarhică. Veniți să votați pentru o politică socială și profesionistă.
Astăzi, Moldova are nevoie de altceva. Are nevoie de statalitate, de pace interetnică, de integritate teritorială, de reluarea exporturilor pe piața rusească, de dezvoltare economică, de renașterea satelor, de spitale și școli deschise, nu închise. Astăzi, Moldova are nevoie de o Guvernare socială, de o guvernare în spirit socialist.
Noi, socialiștii suntem gata să oferim o asemenea guvernare și să asigurăm ordinea și stabilitatea în țară. Aceasta este cea mai bună Soluție pentru Moldova.
Îi invit la duel electoral pe cei trei vlazi, împreună sau separat. Le permit lor să aleagă televiziunea sau locația unde să ne duelăm electoral. Este un apel bărbătesc către ei. Sunt gata să răspund la întrebările lor. Dar să fie și ei gata să răspundă la întrebările mele. Aștept răspuns pînă miercuri. Voi aprecia curajul măcar al unuia dintre ei.
Ieri l-am ascultat pe Voronin și m-am convins încă o dată că acest politician a trecut definitiv de partea guvernării eurounioniste. A devenit portavocea guvernării oligarhice.
Vă îndemnn la 30 noiembrie să votați contra fricii. Contra războiului. Contra Coaliției așa numite pro europene și a partidelor ce o reprezintă.
Susțineți viiotul copiilor voștri. Susțineți pacea și încrederea în ziua de maine.
Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă