PSRM

01 februarie 2024

Adela Răileanu: Crearea unei noi structuri riscă să fie doar o altă măsură costisitoare, fără beneficii pentru țara noastră

Astăzi, în cadrul ședinței plenare a Parlamentului, deputatul BCS, Adela Răileanu, a pus la îndoială raționamentul creării unei noi structuri în cadrul Cancelariei de Stat.

Deputatul consideră că crearea Biroului pentru Integrare Europeană este o soluție costisitoare și nejustificată în condițiile în care Moldova se confruntă cu probleme economice și sociale fără precedent, unde guvernarea este ruptă de realitate.

” Trăim într-o țară cu muncitori la negru, care nu ridică salarii mai mari de 200-300 de euro pe lună. De cealaltă parte miniștrii și cei care conduc, și-au tras lefuri de 2.500 de euro pe lună și mai mult. Să nu uităm că sunt salarii și de 5-6 mii de euro pe lună, la noi, unde venitul mediu pe economie, este de 11.700 de lei. Adică o țară întreagă poate trăi cu 11 mii de lei, dar miniștrii și alții ca ei întâmpină greutăți”, a menționat deputatul.

Deputatul a remarcat că guvernarea PAS a crescut numărul ministerelor de la 9 la 13, personalul cărora s-a dublat și triplat, inclusiv au crescut costurile pentru întreținerea acestora, în timp ce țara, guvernată de PAS, se află într-o situație dezastruoasă. Astfel, în opinia deputatului, propunerea de a crea noi structuri ridică doar întrebări.

Deputatul socialist a cerut autorităților să se concentreze asupra eficacității managementului și dezvoltării economice.

”Este important să ne concentrăm pe eficientizarea guvernării și pe stimularea unei creșteri economice reale. Crearea unei noi structuri, fără o analiză riguroasă a impactului și eficienței, riscă să fie doar o altă măsură costisitoare, fără beneficii pentru țara noastră”, a concluzionat Adela Răileanu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă