PSRM

17 iulie 2022

Adela Răileanu: de ce moldovenii sunt ultimii care află că soarta lor este decisă undeva în afara țării?

Așa cum profesorii și studenții au aflat din presă despre așa-numita reformă a nvățământului superior, așa și noi, cetățenii Moldovei aflăm din mass-media despre o preconizată reformă a administrației publice locale. Mai mult, aflăm că în țara vecină, deja există un grup de lucru, care va decide structura administrativă a Republicii Moldova. Despre aceasta a scris pe o rețea de socializare deputatul PSRM, Adela Răileanu.

”O nouă porție de ”transparență” ne-a fost livrată în acest sfârșit de săptămână. Grație internetului aflăm că Guvernarea Întunericului a pus la cale o nouă reformă. Despre ea nu s-a discutat public, despre ea nu știu nimic Autoritățile Publice Locale, nu știe CALM, nu știu cetățenii. Aflăm cu toții că în țara vecină, deja există un grup de lucru, care va decide structura administrativă a Republicii Moldova. Așa cum au lichidat în două săptămâni 4 universități, așa vor lichida sate și raioane, fără să ne întrebe”, – menționat Adela Răileanu.

În legătură cu aceasta deputatul s-a adresat către locuitorii țării noastre:

”Dragi cetățeni, știu că cei din PAS merg, în acest weekend, prin satele și orașele noastre, pentru a vă convinge, că sunt neprihăniți și imaculați. Fiți curajoși și întrebații, stimați moldoveni, de ce nu vi se spune deschis și sincer, ce au de gând să facă, ei, cu raioanele și satele noastre? De ce neprihăniții nu consultă opinia voastră, dar bat palma, pe această reformă, cu un Guvern, care este departe de moldoveni și de interesele lor naționale? Și de ce moldovenii află ultimii că, undeva, în afara țării, se decide soarta lor?”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă