PSRM

01 septembrie 2022

Adela Răileanu: Societatea are nevoie de performanță în educație, de profesori motivați și bine plătiți

Adela Răileanu, membru al Comitetului Executiv al PSRM, vicepreședinte al comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, a adresat un mesaj de felicitare elevilor, profesorilor și părinților cu prilejul Zilei Cunoștințelor. În mesajul plasat pe o rețea de socializare se menționează:

”1 septembrie – Ziua Cunoștințelor!

Este sărbătoarea în care marcăm dragostea și setea de carte. Este ziua când le urăm succes și performanțe elevilor, le dorim inspirație și rezistență profesorilor. Este momentul când părinții trebuie încurajați să-și susțină în continuare copiii, pe tărâmul cunoștințelor.

Mai este și ziua când trebuie să vorbim despre starea educației. Astăzi societatea are nevoie, mai mult decât oricând, de performanță în educație, de profesori motivați și bine plătiți. Însă aflăm de la Guvern că începem anul de învățământ cu un deficit, de peste 2000 de profesori. Asta după ce în luna iulie Guvernul a lichidat mai multe universități și institute de cercetare, principalul argument invocat fiind – scăderea numărului de elevi.

Dacă nu vor fi majorate salariile profesorilor și dacă nu li se vor îmbunătăți condițiile de muncă, dacă nu vor fi motivați tinerii să aleagă profesia de învățător, în viitorul nu prea îndepărtat se vor închide școlile și universitățile nu pentru că nu mai sunt copii, dar pentru că nu va mai avea cine preda.

Le suntem recunoscători angajaților din sistemul Educației, pentru că se dedică în continuare cauzei nobile de a educa noile generații. Însă nu trebuie să uităm că sacrificiul lor trebuie răsplătit pe potrivă. Statul cu remunerare și condiții de muncă, iar părinții cu sprijin și contribuție în educarea fiecărui copil.

Elevilor le doresc să aibă parte de un an plin de realizări, note bune şi cunoștințe vaste. Apreciați anii de școală, căci ei sunt cei mai frumoși din viață!”

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă