PSRM

22 decembrie 2023

Adela Răileanu: astăzi guvernarea se va dota cu o armă puternică de constrângere, de control şi de îngrădire a libertății de expresie

Astăzi, în cadrul dezbaterilor pe marginea aprobării Concepției de comunicare strategică și contracarare a dezinformării, a acțiunilor de manipulare a informației și ingerințelor străine pentru anii 2024 – 2028., deputatul BCS, Adela Răileanu, a catalogat această inițiativă a guvernării drept o dorință aprigă de a stăpâni total spațiul informațional și de a fabrica o realitate paralelă.

În opinia deputatului, motivul acestei decizii constă în faptul că atunci când în țară este o degradare nemaivăzută a nivelului de trai, când se pierde încrederea și se pierd voturile alegătorilor – ”singura scăpare este să dai vina pe dezinformare și să lansezi un război informațional intern, un război împotriva celor care gândesc altfel”.

”Informațiile despre reformele eșuate, schemele obscure din sistemul energetic, creșterea numărului de milionari în PAS… toate aceste informații vor fi înlocuite cu dragostea față de partid, cu ura față de opoziție, cu amenințări hibride și lupta cu dezinformarea.
Orice om, care îndrăznește să nu fie de acord cu acest regim, autoproclamat european, devine brusc dușman care… citez din Concepție – subminează încrederea în parcursul european al Republicii Moldova și în instituțiile statului. Nu ești pro-european declarat – ești inamic!”, a specificat deputatul.

Adela Răileanu este convinsă că nicio comunicare strategică nu-l va convinge pe om că e sătul atunci când nu a mâncat de trei zile, nu-l va face mai bogat și nu-i va spori încrederea în guvernare chiar dacă va fi închisă toată media incomodă.

”Sunt multe de spus despre această Concepție, dar toate au aceeași esență – guvernarea se va dota astăzi cu o armă puternică de constrângere, de control şi de îngrădire a libertății de expresie. Și nu uitați, această armă ne va costa pe toți – 20 de milioane de lei. Bani luați de la popor – pentru a stăpâni mințile poporului”, a concluzionat deputatul Adela Răileanu.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă