PSRM

30 iunie 2022

Adela Răileanu a solicitat Ministerului Educației explicații cu privire la reorganizarea universităților

Astăzi, în cadrul ședinței Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, deputatul socialist Adela Răileanu a solicitat ministerului Educației și Cercetării să vină cu explicații vizavi de inițiativa, care a revoltat întreaga societate, privind reorganizarea instituțiilor de învățământ superior.

”Nu știu cum s-a întâmplat că o reformă atât de importantă, cu urmări devastatoare pentru cadrele didactice, dar și pentru viitorii studenți, a fost elaborată și propusă de minister fără a fi supusă unui amplu proces de dezbateri publice. Vrem să cunoaștem ce se întâmplă, ce va fi de la 1 septembrie, ce vor face tinerii noștri absolvenți, unde vor putea aplica?”, a remarcat vicepreședintele comisiei, Adela Răileanu.

Deputatul și-a a exprimat regretul că într-o țară agrară viticultorii, horticultorii nu vor avea o universitate de profil, care să formeze specialiști în domeniu. De asemenea, a fost calificat drept grav faptul că sunt suspuse lichidării anume universitățile de stat, iar instituțiile private nu sunt afectate de această așa-zis reformă.

Răileanu și-a exprimat surprinderea că această chestiune importantă nu a fost inclusă în ordinea de zi a Comisiei parlamentare de profil și a solicitat Ministerului Educației să vină în cel mai scurt timp cu explicații ample pe marginea acestui subiect.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă