PSRM

02 decembrie 2020

ACUM, împotrivă ca donatorii de sânge pentru bolnavii COVID-19 să primească câte 3 mii de lei

Deputații ACUM nu susțin propunerea Guvernului de a acorda o indemnizație de 3000 de lei pentru persoanele care vor dona sânge bolnavilor COVID-19. Deputatul PPDA, Liviu Vovc, a insistat, astăzi, în Comisia parlamentară economie, buget și finanțe ca acest amendament să fie scos dintr-un proiect de lege înaintat în Parlament.

”Problema este că în amendamentul meu a fost băgat un alt amendament, referitor la o indemnizație unică, care consider că ar trebui să vină Guvernul cu un proiect separat și să dezbatem, să vedem cât de oportun este acest lucru, deoarece sunt foarte multe întrebări și nu este acceptabil ca el să fie băgat prin ușa din spate, ci printr-un alt amendament. Așa că, rog, să fie exclusă a doua parte și să discutăm aparte cu argumentele Guvernului. Trebuie să primim toate argumentele dacă este cea mai bună soluție pentru a include acest lucru în legislație, pentru că la nivel de specialiști s-au divizat opiniile. Luând în considerare că aceasta a apărut brusc, fără a fi discutat cu specialiștii cred că este inoportun să o includem prin amendament”, a spus Vovc.

Ministru Finanțelor, Sergiu Pușcuță, i-a atras atenția deputatului Vovc că această inițiativă vine tocmai de la specialiștii din domeniu și a fost înaintată prin intermediul Ministerului Sănătății cu semnăturile corespunzătoare.

”Regret această situație, pentru că pierdem timp pentru a recompensa persoanele care donează această plasmă care este foarte necesară sistemului medical pentru a depăși și combate COVID-19. Este un gest de mulțumire din partea statului pentru persoanele care fac un gest frumos pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Considerăm că este o inițiativă foarte bună și sunt de părerea cu cât mai repede o va vota Parlamentul, cu atât mai bine va fi”, a spus ministrul Finanțelor.

Deputatul PSRM, Petru Burduja, vicepreședintele comisiei economie, buget și finanțe, i-a amintit lui Vovc că țara se confruntă cu o pandemie fără precedent, care cere acțiuni urgente și imediate din partea autorităților. Burduja a declarat că Vovc nu conștientizează amploarea problemei și l-a îndemnat să meargă în spitale și să se documenteze la fața locului cum luptă cu acest virus nemilos pacienții și personalul medical.

”Vă chem să susținem acest amendament care este urgent. Este o situație necesară, vă rog, să mergem împreună și să vedeți ce spun medicii, asistenții medicali care stau în prima linie. Lăsăm populismul la o parte, suntem în pandemie. Este vorba despre o situație critică”, a spus deputatul PSRM.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă