PSRM

20 martie 2020

A început lupta cu FAKE NEWS! Anunțul făcut de Igor Dodon

Președintele Igor Dodon a adresat un mesaj dur către autorii de știri false. În cadrul emisiunii „Președintele Răspunde” el a declarat că în ultima perioadă sunt raspîndite tot mai multe fake news-uri, care promovează panica în societate, iar cei vinovați vor răspunde în fața legii.

„Credeți că nu vă prindem, vă prindem pe cei care repartizați chestiile astea. Pușcărie o să faceți pentru așa ceva, eu nu glumesc”, a spus Igor Dodon.

Președintele a precizat că „Riscurile și pierderile sunt mai mari din cauza panicii, decît din cauza virusului. Sunt mulți interesați să promoveze știri false și să aducă panică”.

Igor Dodon a explicat pe înțelesul cetățenilor cum se acționează, coordonat, la răspîndirea știrilor false.
„Pînă acum s-a lucrat în patru direcții.

1. Audio. Sună o cumătră, care spune că doamne ferește cîți mor de coronavirus (…) Exact același mesaj a fost și în Rusia, Kazahstan, Belarus.

2. Prin text. Textul cu elicopterul, că o să meargă deasupra orașului Chișinău și o să arunce medicamente. La noi a apărut două zile în urmă. Așa a fost și în Rusia, Belarus, Ucraina. Același mesaj.

3. Prin persoane influente. Ați văzut cum fostul șef de la poliția de frontieră (precizare din partea redacției, este vorba despre Rosian Vasiloi) a răspîndit informații false. Lumea îl crede, pentru că el a fost nacealnic.

4. Falsificarea documentelor”, a explicat președintele.

Șeful statului a îndemnat oamenii să nu creadă „în aceste prostii”.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă