PSRM

01 septembrie 2014

Denunţarea Acordului cu Uniunea Europeană – obiectivul de bază al socialiştilor şi societăţii moldoveneşti

Pseudoguvernarea, aşa numită „pro-europeană”, ignorînd opinia poporului, a semnat Acordul de  Asociere cu Uniunea Europeană, consecinţele căruia au fost deja simţite de mii de fermieri, precum şi de zeci de mii de persoane implicate în domeniul agriculturii. Deja acum, prejudiciul suportat de economie este cifrat la sute de milioane lei. Acţiunile autorităţilor au pus în pericol peste 700 mii de cetăţeni ai Moldovei, care, temporar, trăiesc sau lucrează în Rusia, precum şi milioane de cetăţeni din interiorul ţării, pe care îi poate aştepta o criză energetică din cauza lipsei unui nou Contract de livrare a agenţilor energetici. Eventualele consecinţe vor lovi drastic în fiecare familie.

Toate sondajele de opinie indică asupra faptului că majoritatea populaţiei ţării se pronunţă pentru vectorul euroasiatic şi consideră că ţara merge într-o direcţie greşită. Nivelul de încredere faţă de autorităţile oficiale este extrem de redus.

În pofida presiunilor fără precedent din partea autorităţilor, socialiştii au indicat în repetate rînduri că vor continua lupta pentru ideile promovate şi vor tinde spre obiectivele desemnate. Începînd cu primăvara acestui an, împreună am reuşit să colectăm peste un milion de semnături în sprijinul aderării Moldovei la Uniunea Vamală. Doar în ultimile două luni au fost organizate adunări ale cetăţenilor şi adoptată Declaraţia „Pentru Uniunea Vamală” în peste 550 de localităţi ale ţării.

Autorităţile nu doar ignoră opinia majorităţii absolute a poporului moldovenesc, dar mai şi manifestă o reacţie neglijentă faţă de problemele care au apărut, în primul rînd, în agricultură, în urma propriilor decizii incompetente. Coacerea în glumă a plăcintelor gigantice, în timp ce  zeci de tone de producţie a fermierilor se strică, doar confirmă incapacitatea Guvernului, şi în mod special, a coaliţiei de guvernare, de a asigura managementul situaţiei şi de a ieşi din criza produsă.

În legătură cu cele expuse, Partidul Socialiştilor declară cu toată responsabilitatea:

1. Denunţarea Acordului cu UE este prioritatea numărul unu pentru societatea moldovenească.

În cadrul primei şedinţe a Parlamentului din sesiunea de toamnă, Partidul Socialiştilor va readuce în agenda de lucru a legislativului proiectul de lege privind denunţarea Acordului cu Uniunea Europeană. Îndemnăm toate forţele politice, care stau pe poziţii de statalitate, care se pronunță pentru integrarea Moldovei în Uniunea Vamală, pentru consolidarea relaţiilor cu Rusia şi cu ţările CSI, să susţină acest proiect de lege. Socialiştii sunt gata să sprijine orice alte proiecte de lege similare, indiferent de autorii acestora.

Ţinînd cont de efectele negative ale Acordului semnat cu UE,  ignorarea opiniei poporului la semnarea acestuia, politica anti-socială din ultimii ani, delapidările proprietăţii publice prin intermediul schemelor „tenebre”:

– Partidul Socialiştilor cere demisia imediată a Guvernului. Socialiştii declară cu toată responsabilitatea că cei vinovaţi de fărădelegile actuale vor răspunde în faţa poporului în strictă conformitate cu legislaţia în vigoare. Despăgubirile pentru pierderile suportate de Moldova va trebui să le suporte fiecare reprezentant al conducerii antipopulare.

-Partidul Socialiştilor avertizează autorităţile oficiale că, în cazul în care, pînă la 14 septembrie, nu vor fi întreprinse măsuri din partea guvernării vizavi de denunţarea Acordului cu UE sau dacă nu va iniţia subiectul privind organizarea unui referendum naţional, socialiştii vor declara mobilizarea naţională a societăţii şi a unei serii de acţiuni în acest sens. Acţiunile de protest de amploare vor demara sub lozinca „Pentru Moldova în Uniunea Vamală”, pe care socialiştii le vor organiza duminica, 14 septembrie. Principala cerinţă o constituie denunţarea imediată a Acordului cu Uniunea Europeană.

Îndemnăm toată societatea moldovenească  să iasă la aceste acţiuni în formă de marş pentru a-şi expune ferm opinia, făcînd acest lucru „nu cu bîta deasupra capului” sau sub ameninţarea concedierii, cum se întîmplă în cazul măsurilor organizate de guvernare, ci reieşind exclusiv din propriile convingeri şi poziţie civică.

2. Socialiştii au pregătit un program social-economic anti-criză de dezvoltare a Moldovei

PSRM, împreună cu cei mai buni specialişti în domeniul finanţelor, economiei şi administrare publică, au elaborat un program social-economic anti-criză de dezvoltare a ţării pentru o perioadă medie, care a fost dezbătut în ultimele luni în cercurile obşteşti şi ale celor de experţi, atît în Moldova, cît şi peste hotare. Prezentarea oficială a programului, la care vor participa experţi cu renume din Moldova, Rusia şi UE, va avea loc la 19 septembrie. La baza acestui program a fost pusă paradigma de dezvoltare a economiei moldoveneşti, care va înlocui programul din ultimii 23 de ani, care nu este în stare să asigure o ameliorarea calitativă a vieţii cetăţenilor ţării, menţinînd Moldova în rîndul celor mai înapoiate ţări ale Europei şi CSI în aspect economic.

3. Socialiștii vor apăra statalitatea Republicii Moldova prin toate metodele legale

Guvernarea actuală percepe Moldova ca un proiect temporar pe harta lumii și sistematic întreprinde acţiuni de dispariţie a țării, prin fuziunea cu statul vecin. Propaganda deschisă în școli și universități, acțiunile de masă, distribuirea pe scară largă a panglicilor tricolore românești, concertele, diferite marșuri și mitinguri – sunt doar unele din acțiunile unioniștilor ce se desfășoară cu acoperirea și patronajul eurounioniștilor de la putere.

Socialiștii de cîțiva ani apără și promovează identitatea moldovenească, istoria Moldovei și limba moldovenească prin toate metodele posibile: am înregistrat un proiect de lege prin care cerem să fie interzise organizațiile unioniste, am cerut să fie introduse în școli obiectele “Limba moldovenească” și ”Istoria Moldovei”, am organizat mai multe acțiuni în cadrul campaniei “Iubesc Moldova”. În acest an, Moldova sărbătorește 655 de ani a statalității moldovenești, eveniment ignorat cu desăvîrșire de către coaliția de la guvernare. În legătură cu aceasta, pe 8 septembrie socialiștii vor organiza o conferință științifică internațională.

Socialiștii în mod prioritar vor insista să fie introdus în ordinea de zi a Parlamentului din sesiunea de toamnă, proiectul de lege cu privire la introducerea în școli a obiectelor de studii ”Istoria Moldovei” și “Limba moldovenească” și a legii ce prevede interzicerea organizațiilor unioniste pe teritoriul Moldovei.

4. Congresul PSRM şi pregătirea completă a socialiştilor pentru obţinerea victoriei în alegeri

Pe 28 septembrie se va desfășura congresul partidului. Socialiștii sunt pregătiți de alegeri. Toate organizațiile teritoriale de cîteva luni lucrează activ cu oamenii, aducîndu-le la cunoștință informațiile despre acțiunile, inițiativele și proiectele partidului, iar începînd din luna septembrie își vor intensifica activitatea. Socialiștii sunt gata să cîștige alegerile și împreună cu societatea moldovenească vor demonstra angajamentul și fermitatea sa de a schimba lucrurile în Moldova, de a schimba modul de guvernare al țării.

Moldova se află în priajma unor alegeri cruciale pentru viitorul statalităţii sale. De efortul nostru comun, de consolidarea societății împotriva unui regim antipopular, oligarhic și corupt depinde ce viitor va avea țara noastră – a colonie europeană controlată de marionetele oligarhice, în cel mai bun caz, o țară care va dispărea în genere, în cel mai rău caz, sau un stat liber, cu o economie puternică și independent din punct de vedere politic.

Partidul Socialiștilor își ia angajamentul față de popor să promoveze ferm și în mod constant identitatea moldovenească, o economie puternică orientată spre rezolvarea problemelor sociale, aderarea Moldovei la Uniunea Vamală și o politică de stat orientată spre fiecare cetățean al țarii.

Informație despre acțiunile din 14 septembrie:

 Marșul „Pentru Moldova în Uniunea Vamală” va avea loc pe 14 septembrie, ora 16.00, şi va porni în trei coloane din trei puncte diferite: Academia de Științe, Circul, rotonda de la Universitatea Pedagogică I. Creangă.

 La ora 17.00  în Piața Marii Adunări Naționale marșul se va încheia cu „Revoluția” în interpretarea formației BI-2 și „Victoria” interpretată de Iosif Kobzon.

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă