PSRM

16 iulie 2014

Socialiştii le propun deputaţilor să cumpere produsele moldoveneşti, care nu mai au acces pe piaţa rusă.

Astăzi, membrii şi susţinătorii Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au protestat în faţa Parlamentului împotriva efectelor pe care le produce Acordul de Asociere cu UE şi în susţinerea agricultorilor care nu mai au posibilitatea să-şi realizeze producţia pe piaţa tradiţională – cea rusă. Protestatarii au adus cu ei coşuri pline cu fructe şi legume şi un butoiaş cu vin, drept simbol al produselor autohtone care nu vor  mai putea fi exportate în FR, ceea ce va duce la ruinarea agricultorilor din Moldova.

Socialiştii au cerut anularea Acordului de Asociere cu UE, care produce efecte negative deja peste 2 săptămîni după semnare. „Abea cîteva săptămîni au trecut, dar avem deja primele efecte: a fost închis canalul de televiziune „Rossia 24”, ieri Guvernul a votat un proiect de lege prin care se interzice mass-media incomodă, avem primele probleme cu exporturile produselor moldoveneşti în Federaţiia Rusă”, a menţionat Igor Dodon, liderul socialiştilor, îndemnînd deputaţii eurounionişti să cumpere fructele, legumele şi vinul moldovenesc, care astăzi nu mai pot fi exportate în Rusia, dar nici în Uniunea Europeană n-au acces şi nici solicitare. Igor Dodon a reiterat faptul că PSRM va organiza un referendum naţional şi va denunţa Acordul de Asociere.

Protestatarii i-au învinuit pe cei de la guvernare că sînt ghidaţi de interesele personale şi nu ale ţării. Socialiştii au solicitat de la guvernare răspunsuri la următoarele întrebări: „Cine va purta răspunderea pentru pierderile de milioane ale producătorilor moldoveni în urma reducerii exporturilor pe piaţa FR? Cine va angaja cele cîteva sute de mii de cetăţeni ai Republicii Moldova care vor fi nevoiţi să se întoarcă acasă de la muncă din  Rusia şi cine va completa în bugetul statului golul produs de stoparea remitenţelor din FR,  care constituie 2/3 din suma totală a banilor transferaţi de concetăţenii noştri de peste hotare?”.

Protestatarii au scandat: „Nu distrugeţi economia!”, „Cerem reluarea exporturilor!”, „Anulaţi Acordul de Asociere cu UE!”, „Vrem o viaţă decentă!”

Video

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă