PSRM

27 august 2015

Socialiştii au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare cu prilejul aniversării Zilei Independenţei RM

În dimineaţa zilei de astăzi, deputaţi şi consilieri ai Partidului Socialiştilor, alături de membri şi adepţi ai formaţiunii, au depus flori la monumentul lui Ştefan cel Mare, cu prilejul aniversării a 24 de ani de independenţă ai Republicii Moldova.

După cum a afirmat Igor Dodon preşedintele Partidului Socialiştilor,  această dată este marcată de Republica Moldova cu rezultate regretabile. „Din păcate, astăzi, după 24 de ani, situaţia din Republica Moldova este mai gravă practic la toţi indicatorii decît atunci cînd am obţinut independenţa. Unicul lucru de care ne putem mîndri este faptul că avem ţara noastră. Totuşi, din păcate, o parte din clasa politică din Moldova nu acceptă această realitate şi lansează semnale concrete, precum că ar trebui să ne pierdem suveranitatea prin unire cu România. Aniversarea a 24 de ani de independenţă vine să găsească Moldova dezmembrată din punct de vedere teritorial, cu o societate divizată. Peste o treime din populaţie este plecată peste hotare”, a spus politicianul.

În opinia lui Dodon, Republica Moldova doar formal este un stat independent, fiind, de fapt, capturată de oligarhi. „Cred că toţi cetăţenii, indiferent de preferinţele politice pe care le au, indiferent de viziunile geopolitice, trebuie să se consolideze pentru a-i înlătura pe oligarhi din funcţiile-cheie ale ţării noastre. Acesta ar trebui să ne fie scopul comun pentru viitorul apropiat”, a spus preşedintele PSRM.
Menţionăm că la 27 august, 1991, Parlamentul Moldovei, în baza hotărîrii Marii Adunări Naţionale din oraşul Chişinău, a adoptat „Declaraţia de Independenţă”, potrivit căreia Moldova devine stat suveran şi „liber să-şi hotărască prezentul şi viitorul, fără nici un amestec dinafară, în conformitate cu idealurile şi năzuinţele sfinte ale poporului în spaţiul istoric şi etnic al devenirii sale naţionale.

Astfel şi-a făcut apariţia un nou stat – Republica Moldova, stat care, în prezent, este membru al Organizaţiei Naţiunilor Unite şi participant al Comunităţii Statelor Independente, iar ziua de 27 august a devenit zi de consolidare a naţiunii. De atunci, anual, întreaga ţară marchează una dintre cele mai răspîndite sărbători din lume – Ziua Independenţei. 

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă