PSRM

24 august 2015

PSRM: „Ziua Eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă trebuie să fie declarată drept sărbătoare oficială”

Deputaţii şi consilierii municipali ai PSRM, alături de veterani, membri şi simpatizanţi ai formaţiunii, au depus, astăzi, flori la Focul Veşnic de la Memorialul Gloriei Militare „Eternitate” din Chişinău cu prilejul aniversării a 71-a a eliberării Republicii Moldova de sub ocupaţia fascistă.

„Această zi poate fi considerată zi de sărbătoare dar şi de doliu. De sărbătoare deoarece 71 de ani în urmă a vut loc Operaţiunea Iaşi-Chişinău în urma căreia a fost eliberată Moldova de sub ocupaţia româno-fascistă iar de doliu fiindcă comemorăm zecile şi sutele de mii de moldoveni care au avut de suferit în luptele pentru eliberarea plaiului nostru.” a declarat Preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.20150824-020

PSRM consideră că data de 24 august, Ziua Eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă trebuie să fie declarată drept sărbătoare oficială deoarece este una dintre cele mai măreţe zile din istoria Moldovei.

În rezultatul încheierii glorioase a Operaţiunii Iaşi-Chişinău, plaiul nostru a fost eliberat de ocupaţia fascistă malefică. Au luat sfîrşit cei mai negri ani din istoria Moldovei. A luat sfîrşit genocidul populaţiei ţării noastre. Moldova, alături de celelalte republici-surori din componenţa URSS, a obţinut posibilitatea de a reveni la viaţa paşnică şi munca făuritoare.

Cel mai mare merit al eliberării Moldovei aparţine întregului popor sovietic şi Armatei Roşii victorioase. Poporul moldovenesc nu va da uitării nicicînd numele celor, cărora le datorăm Marea Victorie. Nicicînd nu vom uita numele eroilor şi participanţilor în luptele pentru eliberarea plaiului nostru.

În lumea modernă se urmăreşte o renaştere a fascismului, în primul rînd, în Europa de Est, inclusiv statele vecine România şi Ucraina. Totuşi, sînt evidente tot mai multe dovezi de revizuire a istoriei şi în Moldova. Reabilitarea fascismului, revizuirea Holocaustului şi ignorarea eroismului ostaşilor-eliberatori sovietici – toate aceste acţiuni sînt tot mai caracteristice politicienilor şi jurnaliştilor moldoveni.

20150824-011Partidul Socialiştilor mereu s-a pronunţat şi se pronunţă categoric împotriva unor astfel de manifestări. Lupta pentru adevărul istoric, împotriva încercărilor de a denatura istoria şi de a reabilita fascismul este unul din punctele-cheie ale programului nostru. Sîntem convinşi că Ziua Eliberării Moldovei de sub ocupaţia fascistă trebuie să devină o sărbătoare oficială în Republica Moldova. Noi vom lupta pentru eternizarea numelor eroilor Operaţiunii Iaşi-Chişinău şi pentru ca, în zilele de 9 Mai şi 24 August, Piaţa Marii Adunări Naţionale să aparţină poporului.

 

PSRM îi felicită pe toţi cetăţenii Moldovei cu ocazia Zilei Eliberării de sub ocupaţia fascistă.

 Veşnică memorie eroilor!  

Video

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă