PSRM

31 iulie 2015

Socialiştii au organizat o acţiune de protest în sprijinul angajaţilor ÎS „Calea Ferată din Moldova”

Deputaţi PSRM, consilieri municipali şi adepţi ai Partidului Socialiştilor din Republica Moldova au organizat o acţiune de protest în faţa Platului de Cultură al Feroviarilor, în cadrul căreia şi-au exprimat sprijinul faţă de angajaţii Întreprinderii de Stat „Calea Ferată din Moldova”, care timp de cîteva luni nu-şi primesc salariile.

După cum a menţionat deputatul Partidului Socialiştilor, Vasile Bolea, Ziua Feroviarului, care va fi marcată în acest week-end, nu va crea dispoziţie de sărbătoare colaboratorilor acestei întreprinderi de stat. “Timp de cîteva luni, aceşti oameni stau fără salarii, întreprinderea, care cîndva, aducea statului profituri mari şi la care, actualmente, muncesc circa 10 mii de persoane, a fost efectiv supusă falimentului. Administraţia “Căii Ferate din Moldova” şi cea a Ministerului Transporturilor intenţionează să distrugă această instituţie, lăsînd fără lucru aproximativ o jumătate din angajaţi. Ultimele evenimente sînt o dovadă clară a dorinţei de lichidare, or a celei de privatizare a acestei întreprinderi de stat în viitorul cel mai apropiat. Ne opunem categoric unor astfel de intenţii şi chemăm administraţia „Căii Ferate din Moldova” să înceteze batjocorile faţă de cetăţeni, să le achite salariile şi să întreprindă toate măsurile pentru a opri falimentarea întreprinderii şi pentru a o face din nou profitabilă, aşa cum a fost pe vremuri”, a spus el.

„Astăzi, sîntem aici, urmînd apelul angajaţilor „Căii Ferate din Moldova”. Acestora le este frică să vină aici, pentru că vor fi concediaţi. Ei lucrează, de fapt, ca nişte robi, fără salarii, totuşi robii măcar erau hrăniţi. Mai mulţi dintre ei spun: „Cum să vin la lucru? Nu am bani. Nu vreau să organizez greve, vreau să lucrez, dar nu am măcar din ce să ajung la lucru”, a declarat deputatul Partidului Socialiştilor, Oleg Lipskii.2

După spusele lui, astăzi „Calea Ferată din Moldova” are mari datorii, şi acest lucru s-a făcut intenţionat. „Această întreprindere uriaşă, una dintre cele mai mari din ţară, o întreprindere care a mai păstrat din patrimoniu, astăzi este supusă tentativelor de a fi jefuită. Autorităţile doresc să distrugă „Calea Ferată”. La întreprindere demult lipseşte un conducător. De ce? Pentru că aici se încearcă a pune o persoană „comodă”, care ar putea “împărţi” şi “bulversa” această întreprindere”, a adăugat el.

Lipschi a menţionat că PSRM va sprijini interesele angajaţilor întreprinderii, totuşi i-a îndemnat să nu fie pasivi.

Participanţii la acţiunea de protest au scandat: „Ajunge să furaţi!”, „Opriţi devastarea „Căii Ferate!”, „Achitaţi oamenilor salariile!”.

Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă