PSRM

18 iunie 2015

Zinaida Greceanîi: „ În ultimii ani peste 14 ha de teren, care aparţinea instituțiilor medicale din Chişinău a fost privatizat sau cedat ilegal!”

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Zinaida Greceanîi, candidat pentru funcţia de primar general al municipiului Chuişinău a făcut o trecere în revistă a fărădelegilor pe care le săvîrşeşte actuala administraţie a municipiului în privinţa terenurilor adiacente spitalelor municipale.

„Parcarea de la spitalul republican, terenurile de la maternitatea nr.2, așa numita optimizare a spitalului nr. 4 din centrul capitalei, unde sînt peste 1,5 ha, prețul de piață al căruia este de cîteva milioane euro, terenurile de la spitalul Ignatenco, terenul din spatele spitalului nr.3 „Sf. Treime” sînt doar cîteva cazuri de abuzuri grave a administrației capitalei. În privința tuturor acestora sînt decizii ale CMC, de cedare sau dare în arendă. (nr și copiile deciziilor în acest sens le putem prezenta)”, a menţionat Doamna Greceanîi.

Candidatul la funcţia de primar general a specificat că pe aceste terenuri construcțiile sunt realizate de companiile SRL „Darsimid”, SRL „Dansicons” și SRL D&D, care aparțin consilierilor, deputaților și sau membrilor Partidului Liberal. Totodată Zinaida Greceanîi a subliniat că, de regulă, lucrările de construcţie sînt efectuate cu grave încălcări ale normelor de urbanism. În acelaşi timp, instituţiile medicale nu sînt reparate cu anii.

“Intenţionăm să oprim furtul terenurilor municipale din preajma instituțiilor medicale.  Să le amenajăm, nu să le distrugem. Eu sînt gata să susțin proiecte inovatoare ale tinerilor, cum a fost de exemplu cel de amenajare a scuarului din fața teatrului Cehov, realizat de o persoană de pe lista dlui Nantoi, tînărul Chironda Victor, care cu eforturi mici, dar cu implicare a schimbat la față exteriorul teatrului. Eu voi susține astfel de proiecte”, a  estimat Greceanîi.

De asemenea candidatul PSRM la funcţia de primar al Chişinăului şi-a declarat intenţia de a stopa procesul de lichidare a instituțiilor medicale din capitală. „Avem deja o înțelegere privind completarea parcului de ambulanţe din Chişinău cu 45 unităţi de transport, inclusiv cu ambulanţe de reanimare, în primul rînd pentru a scurta timpul de reacționare și de sosire la fața locului pînă la 10 minute.  Planificăm în cadrul unei instituții medicale municipale să creăm un centru diagnostic modern, dotat cu un tomograf și alt aparataj medical de performanță, unde fiecare locuitor al Chişinăului va putea să facă o investigaţie medicală gratuită o dată la doi ani”, a mai spus Zinaida Greceanîi.

În cadrul conferinţei de presă Zinaida Greceanîi a comentat invitaţia la dezbateri, lansată de către contracandidatul Dorin Chirtoacă: „Nu l-am angajat pe Dorin Chirtoacă în calitate de secretar ca să-mi facă el agenda”, a specificat Greceanîi.

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă