PSRM

02 martie 2015

Socialiştii au depus o coroană de flori la podul de la Vadul-lui-Vodă

Astăzi, deputaţii şi susţinătorii PSRM, în frunte cu Igor Dodon, preşedintele Partidului Socialiştilor din Republica Moldova, au depus o coroană de flori la podul de la Vadul-lui-Vodă, în semn de omagiu pentru memoria celor căzuţi în conflictul armat de pe Nistru, din anul 1992. Deja al patrulea an socialiştii comemoreaza acest eveniment anume în locul unde a început acest conflict.

Igor Dodon a menţionat că ziua de 2 Martie este una tragică pentru Moldova, deoarece a început un război între fraţi.

În opinia lui Dodon, cei care s-au aflat pe cîmpul de luptă din partea ambelor maluri ale Nistrului nu poartă nici o vină pentru dezlănţuirea conflictului armat, ei au îndeplinit doar ordinele superiorilor săi. “Să avem grijă de cei ce au participat la acest război, indiferent din care tabără au făcut parte: malul stîng sau drept al Nistrului. Să le purtăm memoria celor căzuţi pe cîmpul de luptă şi să avem grijă de apropiaţii şi rudele lor”.

Igor Dodon a subliniat că vede soluţionarea conflictului transnistrean doar prin federalizarea Republicii Moldova. “Socialiştii ştiu cum trebuie de soluţionat acest conflict. Numai federalizarea poate servi drept bază pentru rezolvarea difirendumului.”, a menţionat Igor Dodon.
Foto
Video

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă