PSRM

18 februarie 2015

Socialiştii cer crearea unei comisii parlamentare şi desfăşurarea audierilor parlamentare pe marginea situaţiei de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank

Deputaţi, membri şi adepţi ai Partidului Socialiştilor au organizat, astăzi, o acţiune de protest, în cadrul căreia au cerut din nou crearea unei comisii parlamentare, care ar efectua investigarea modului de sustragere a banilor din Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, precum şi desfăşurarea audierilor parlamentare pe cazurile date.

Protestul a avut loc în faţa sediului Ministerului Agriculturii şi Industriei Alimentare, unde astăzi au loc şedinţele comisiilor parlamentare.

„Numărul celor dezamăgiţi de guvernare este în creştere. Astăzi, aici s-au adunat cîteva sute de oameni, deşi doritori de a protesta în PMAN din capitală este mult mai mare. Astăzi, partidele din alianţă vor întreprinde o nouă tentativă de a prelungi aflarea la cîrma ţării a guvernării mafiote, oligarhice şi eurounioniste. Eu le-am spus şi data trecută: întoarceţi miliardele, faceţi-vă bagajele şi plecaţi acolo unde v-aţi planificat. Noi nu vom tolera această situaţie şi vom continua să abordăm chestiuni ce ţin de majorarea pensiilor, salariilor, indemnizaţiilor sociale, de situaţia financiară şi criminogenă din ţară. Nu ne vom lăsa bătuţi. Astăzi, la şedinţele comisiilor parlamentare, vom cere din nou crearea unei comisii parlamentare şi desfăşurarea audierilor parlamentare pe marginea situaţiei din  domeniul bancar. Răbdarea poporului a ajuns la limită. Nu vă jucaţi cu focul. Dacă ne veţi ignora apelul, aici se vor aduna mii de oameni”, a declarat preşedintele Partidului Socialiştilor, Igor Dodon.

„Astăzi, în agenda de lucru a Parlamentului ar trebui să figureze nu chestiunea privind alegerea Guvernului, ci deprecierea leului, creşterea preţurilor, creşterea tarifelor şi alte lucruri cu adevărat importante, care se întîmplă în Republica Moldova cu implicarea directă a guvernării. Astăzi trebuie să aibă loc audieri parlamentare, astăzi trebuie să fie creată comisia parlamentară, care va clarifica  situaţia ce a avut loc în bănci. Astăzi trebuie să începem investigarea, în rezultatul căreia toţi cei vinovaţi de furtul banilor poporului trebuie să fie după gratii. Cerem audieri parlamentare!”, a spus deputatul PSRM, Ion Ceban.

Socialiştii şi-au exprimat convingerea că noul candidat din partea Partidului Liberal-Democrat la funcţia de prim-ministru, Chiril Gaburici, care, astăzi, va cere deputaţilor să exprime vot de încredere cabinetului de miniştri sub conducerea sa, nu va fi în stare să soluţioneze problemele acumulate. „Pe noi, la fel ca şi întreg poporul, astăzi nu ne interesează deloc, care anume marionetă va fi pusă în fotoliul de prim-ministru. Astăzi, această întrebare nu are nici o importanţă. Acest prim-ministru nu va schimba nimic, ci va fi doar o păpuşă în mîinile oligarhilor. De aceea cerem amînarea examinării chestiunii respective, pentru că nu este urgentă. Nu va schimba nimic nici domnul Gaburici, care nici un an din viaţa sa nu a activat în domeniul public. Dînsul riscă să devină un nou semnatar docil al documentelor şi directivelor secrete pentru Banca Naţională, aşa cum a făcut-o pînă acum o altă marionetă”, a menţionat deputatul în Parlamentul RM, secretarul executiv al Partidului Socialiştilor, Vlad Batrîncea.

Manifestanţii au scandat: „Cerem audieri parlamentare!”, „Opriţi creşterea preţurilor”, „Hoţii trebuie să stea la închisoare!”, „Ruşine!”.

Video

Foto

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă