07 decembrie 2018
Voi ați lipsit cetățenii de dreptul la vot, iar acum vă revoltați?
În seara zilei de 3 decembrie Președintele Igor Dodon anunța pe pagina sa de facebook că, 170 de mii de cetățeni ai RM, care au încălcat procedurile de ieșire / intrare pe teritoriul Federației Ruse, vor avea posibilitatea să-și reia activitatea, dacă vor intra în RM în perioada 1 ianuarie -24 februarie.
A doua zi, prim-ministrul Filip și-a exprimat furia față de amnistia gastarbaterilor moldoveni din Rusia.
Chipurile, Rusia intervine în alegerile din RM.
Dar cînd, în noiembrie 2010 în RM au sosit 27 de miniștri ai UE care au susținut patidele AIE, asta ce-a fost?
Dar cînd UE a impus Partidul Democrat să adere la AIE-2?
Dar cînd, în 2014, 2016, 2018 România a pus la dispoziție transport gratuit studenților moldoveni pentru a reveni acasă să voteze împotriva partidelor de stînga?
Dar cînd Joseph Daul, președintele Partidului Popular European, la alegerile prezidențiale din noiembrie 2016 a îndemnat deschis liderii partidelor de dreapta să se retragă în favoarea Maiei Sandu- asta nu era imixtiune în treburile interne ale țării?
Atunci, democrații l-au retras din cursă pe Marian Lupu, chiar în pofida voinței sale. Ori nu-i așa?
Dar cînd la alegerile pentru primăria capitalei din 2018 același Joseph Daul, încălcînd grosolan legislația electorală, a chemat alegătorii să voteze pentru Andrei Năstase?
Singur Pavel Filip, pe 6 iulie 2018, a povestit cum a primit zeci de mesaje de la europeni, care, în mod barbar, i-au cerut să facă presiuni pe judecători pentru ai valida mandatul de primar lui Andrei Năstase!
Dar cînd a fost adoptată Legea nr.154 din 20 iulie 2017, cu privire la sistemul mixt de vot?
Îndată a și apărut Rezoluția Parlamentului European, însoțită de declarații dure ale europarlamentarilor, și chiar au înghețat asistența macrofinanciară de 100 mil euro!
Deoarece, sistemul mixt nu convine blocului PAS-DA, favoriții birocraților europeni!
Aceasta deja n-a fost imixtiune, ci indicații directe, sancțiuni și amenințări obraznice ca în cele mai proaste tradiții ale Evului Mediu!
Și ultima.
La alegerile din 2010, mai ales în Occident, au fost deschise 75 secții de votare.
Pe cînd, în Rusia, unde locuiesc, 500 mii de moldoveni, au fost deschise doar 5 secții de vot.
În 2014 și 2016 istoria s-a repetat. Considerați că e corect?
Voi ați lipsit cetățenii noștri de dreptul la vot , iar acum vă revoltați că Rusia le oferă șansa să-și exercite dreptul?