PSRM

25 iulie 2024

BCS va depune o plângere la Procuratura Generală privind utilizarea fondurilor bugetare pentru o campanie electorală ilegală

Vicepreședintele Parlamentului și liderul fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Bătrîncea, a declarat la ședința de astăzi a Parlamentului că BCS va depune o plângere la Procuratura Generală cu privire la implicarea Cancelariei de Stat în desfășurarea unei campanii electorale ilegale și utilizarea fondurilor bugetare pentru promovarea unor mesaje cu caracter publicitar, sub formă de panouri publicitare, spoturi și alte materiale informative.

Vlad Bătrîncea a propus, de asemenea, ca premierul Dorin Recean să fie audiat în cadrul ședinței plenare de astăzi a Parlamentului cu privire la utilizarea ilegală de către Cancelaria de Stat a fondurilor din bugetul de stat. Vicepreședintele a reamintit că Cancelaria de Stat este o instituție guvernamentală responsabilă de organizarea activității guvernului și că această structură nu poate participa în campanii electorale.

Liderul fracțiunii a precizat că BCS va sesiza procuratura inclusiv cu privire la modificarea Regulamentului Parlamentului.

Majoritatea parlamentară PAS nu a susținut inițiativa opoziției.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă