PSRM

14 iunie 2024

BCS a cerut exprimarea votului de neîncredere președintelui Parlamentului, Igor Grosu pentru atacurile sistematice în adresa opoziției și încălcarea dreptului la exprimare

Astăzi în debutul ședinței Parlamentului, Vlad Bătrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele fracțiunii BCS, a condamnat modul în care președintele Parlamentului, Igor Grosu organizează ședințele în plen, în cadrul cărora opoziția este sistematic atacată, este încălcat dreptul la libera exprimare.

”Considerăm că în Parlamentul Republicii Moldova au loc sistemic atacuri la adresa deputaților, sunt date diferite calificări, diferite comentarii, ceea ce încalcă regulamentul Parlamentului. Eu pot de o sută de ori să nu fiu de acord cu opinia unui coleg din această sală, dar este dreptul lui constituțional să o expună și să participe la dezbateri”, a subliniat Bătrîncea.

În acest context, vicepreședintele Parlamentului a propus includerea în ordinea de zi a proiectului de hotărâre privind exprimarea votului de neîncredere domnului Igor Grosu, președintele Parlamentului, pe motiv că în plenul Parlamentului, sistematic, deputații sunt atacați, nu există ordine și se încalcă principiul pluralismului de opinii.

Igor Grosu a refuzat să pună la vot inițiativa BCS, motivând că ordinea de zi a fost votată la ședința de ieri.

 

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă