PSRM

11 iunie 2024

PSRM solicită elaborarea și aprobarea urgentă a bugetului capitalei

Astăzi, fracțiunea PSRM a participat la ședința Consiliului municipal, inițiată de mai mulți consilieri ai altor fracțiuni pentru a discuta despre necesitatea urgentă de a adopta bugetul municipal pentru anul curent 2024 (!).

Cu regret, în cadrul ședinței nu s-au luat decizii din cauza lipsei proiectului bugetului.

În prezent, municipiul activează în baza bugetului anului 2023, ceea ce nu permite să fie demarate proiecte noi. Pot fi continuate doar proiectele din anul trecut. Situația este critică și în domeniul transferurilor de la stat la bugetul local, ceea ce pune în pericol plata salariilor angajaților din sectorul public.

Chișinăul a devenit ostatic al crizelor și jocurilor politice, ale ping-pong-ului dintre puterea centrală PAS și puterea locală MAN.

Alexandr Odințov, vicepreședintele fracțiunii PSRM, a menționat în cadrul ședinței că bugetul și stabilitatea în capitală pot fi asigurate doar prin cooperare și o comunicare eficientă dintre primărie și consiliul municipal Chișinău.

Socialiștii au propria lor identitate, linie politică și sunt consecvenți în acțiunile de îmbunătățire a vieții capitalei și a locuitorilor săi.

PSRM solicită elaborarea și aprobarea imediată a unui buget axat pe soluționarea problemelor capitalei și ale cetățenilor.

Îndemnăm toate părțile interesate să renunțe la manipulări ieftine, să se informeze din surse veridice și să nu lanseze minciuni.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă