PSRM

07 iunie 2024

Zi productivă pentru socialiști la Forumul Economic Internațional de la Sankt Petersburg

Delegația Partidului Socialiștilor din Republica Moldova a avut o agendă diversă în cadrul Forumului Economic Internațional de la Sankt Petersburg. Reprezentanții PSRM au participat activ la mai multe paneluri și au discutat teme de interes comun cu parteneri internaționali.

În cadrul forumului, delegația PSRM s-a întâlnit cu Daniil Bisslinger, directorul general al ANO „Direcția Festivalului Mondial al Tineretului” și moderatorul sesiunii „Requiem pentru Europa: o nouă eră a cooperării internaționale. Trecerea la un model multipolar al economiei mondiale.” În cadrul întrevederii au fost discutate o serie de subiecte relevante pentru ambele părți.

O altă întâlnire importantă a fost cea cu guvernatorul Sankt Petersburgului, Dmitrii Beglov. Discuțiile s-au axat pe consolidarea relațiilor de colaborare în domeniul economic, cultural și umanitar între Republica Moldova și capitala de nord a Rusiei. Ambele părți și-au exprimat dorința de a intensifica cooperarea și de a dezvolta noi proiecte comune.

În cadrul sesiunii cu tema „Requiem pentru Europa: o nouă eră a cooperării internaționale. Trecerea la un model multipolar al economiei mondiale”, președintele PSRM, Igor Dodon, a avut un discurs cu privire la prezentul și perspectivele Uniunii Europene. Liderul PSRM a subliniat că Uniunea Europeană nu mai este la fel ca în trecut și că „Epoca de aur” a UE a fost la începutul anilor 2000, urmată de o recesiune care continuă până în prezent. Potrivit lui Igor Dodon, valorile fundamentale precum principiile de drept, libertatea de exprimare și garanțiile sociale și economice, care au fost odată ”cartea de vizită” a UE, deja nu mai sunt la fel.

Igor Dodon a reiterat faptul că Moldova respectă Europa, dar solicită și respectarea valorilor proprii ale țării: neutralitatea, integritatea teritorială și tradițiile naționale. „Nu este nevoie să ni se impună valori străine,” a declarat Dodon, subliniind importanța promovării interesului național și respectului reciproc în relațiile internaționale.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă