PSRM

01 iunie 2024

MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL ZILEI INTERNAȚIONALE A COPILULUI

Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Copilului – o zi specială dedicată tuturor copiilor și celor care le oferă dragoste și grijă în calea lor de dezvoltare și de devenire a unor cetățeni adevărați ai societății noastre.

Cunoaștem cu toții că cea mai mare avuție a unei țări sunt copiii și este de datoria noastră să-i protejăm, să-i educăm și să le asigurăm o copilărie fericită și sigură acasă.

În această ordine de idei, Partidul Socialiștilor din Republica Moldova mereu a venit cu inițiative de creare a condițiilor adecvate pentru dezvoltarea armonioasă a copiilor. Am propus numeroase inițiative legislative în acest sens, inclusiv: garantarea alimentației gratuite pentru elevii din clasele I-IX; oferirea unui sprijin financiar de 1000 de lei pentru pregătirea elevilor de noul an școlar; asigurarea capitalului familial la nașterea copiilor. Cu regret, inițiativele noastre nu au fost susținute de majoritatea parlamentară PAS. Recent, am înregistrat o nouă inițiativă legislativă de susținere a familiilor cu copii care constă în majorarea treptată a indemnizației lunare acordată pentru îngrijirea copilului de la 2 la 5 ani.

La fel ca și în anii precedenți, cu ocazia Zilei Internaționale a copilului PSRM participă la organizarea evenimentelor de sărbătoare în capitală și în alte localități ale țării. Invităm părinții și copiii să se bucure împreună de aceste manifestări frumoase.

La mulți ani, dragi copii și părinți! Vă dorim sănătate, pace și prosperitate în casele voastre și în întreaga țară!

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă