PSRM

27 noiembrie 2023

PSRM cere demisia imediată a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Alexandru Oprea

ПСРМ

Guvernul PAS, în special Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale condus de Andrei Spînu, a dat dovadă încă o dată de incompetență și lipsă de responsabilitate, prin faptul că nu au pregătit țara de ninsori. Zăpada este o formă comună de precipitații toamna și iarna. Avertizările, despre eventualele furtuni de zăpada în Moldova, erau cunoscute cu câteva săptămâni înainte de dezastrul natural.

Cu toate acestea, guvernul nu a reușit să asigure o pregătire adecvată pentru ninsori. Au fost înregistrate victime umane: doi oameni au murit, zeci au fost răniți, afectați de ger și alte forme de vătămare. Considerăm că tragedia, rezultată din pregătirea insuficientă și eșecul în organizarea curățării drumurilor, este o dovadă clară a ineficienței acțiunilor ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

Deosebit de revoltător este faptul că nu a existat nicio reacție din partea conducerii Republicii Moldova sau a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE). Se pare că CSE este convocată doar în cazul achizițiilor de gaze naturale la cele mai mari prețuri de pe piață, eliminării unor concurenți electorali și închiderii a 12 posturi de televiziune și a mai multor portaluri de știri.

Reieșind din cele enunțate, PSRM solicită demisia imediată a ministrului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu, precum și a șefului Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, Alexandru Oprea.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă