PSRM

26 octombrie 2023

Vlad Batrîncea către Dumitru Alaiba: în curând noi nu vom avea ce digitaliza, deoarece economia din RM dispare

Astăzi, în cadrul ședinței în plen a Parlamentului, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului, președintele Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a criticat politicile promovate de ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării care au condus la o situație dramatică în economia Republicii Moldova.

Vlad Batrîncea a menționat că scăderea PIB-ului cu circa 5% în primele șase luni ale anului curent este o lovitură grea pentru economie și vorbește despre tendințe absolut periculoase.

”În moțiunea de cenzură împotriva guvernului Recean, pe care am înaintat-o recent, am dorit să aflăm informații despre investițiile pe care le-ați adus în Moldova, despre 2-3 întreprinderi care au fost create cu contribuția voastră, despre locurile de muncă pe care le-ați creat. 45 de minute am auzit despre digitalizare, dar nimic despre programul anticriză, programul economic și cum dezvoltați economia națională”, a spus Vlad Batrîncea, adresându-se ministrului Alaiba, prezent la ședința Parlamentului.

Vicepreședintele Parlamentului a subliniat că grație acțiunilor ministerului condus de Alaiba, producătorii din RM au ajuns absolut necompetitivi nici pe piața internă, nici pe cea externă: ”Cu așa tendințe noi nu vom avea ce digitaliza, deoarece economia din RM dispare”.

În context, deputatul socialist s-a indignat de decizia autorităților PAS de a lichida activitatea în bază de patentă, amintind că aflându-se în opoziție, în 2019, Alaiba, Grosu, Gherman, Nantoi și alți deputați PAS au înaintat o inițiativă legislativă prin care au solicitat extinderea termenului de acțiune a patentei cu 5 ani, argumentând inclusiv prin necesitatea de a asigura dreptul constituțional al cetățenilor noștri la muncă.

Vlad Batrîncea, a concluzionat că misiunea ministerului constă în dezvoltarea economiei țării, susținerea agenților economici, dar nu în asigurarea de supraprofituri băncilor comerciale și companiilor petroliere, așa cum a procedat PAS ajungând la guvernare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă