PSRM

20 octombrie 2023

Vladimir Odnostalco: Obiectivul guvernului este de a transforma săracii în cerșetori!

Deputatul BCS, Vladimir Odnostalco, în cadrul discuțiilor pe marginea votului de neîncredere guvernului, a menționat că cabinetul lui Recean este succesorul cabinetului lui Gavriliță, adică succesorul tuturor politicilor și acțiunilor anterioare. Aceasta înseamnă că este pe deplin responsabil pentru tot ceea ce se întâmplă în țară: pentru prețurile ridicate, pentru sărăcie și deznădejde.

„Guvernul PAS a adus țara într-o situație excepțională. Dar ce decizii a luat Guvernul prin intermediul Comisiei Naționale pentru Situații de urgență? A fost introdusă așa-numita „taxă unică” pentru consumatorii care doresc să treacă la un alt furnizor de gaze naturale. Produsele alimentare, de genul – morcovi, sfeclă, cartofii, ceapa, varza albă, au fost excluse din categoria produselor cu semnificație socială, ceea ce a determinat creșterea prețurilor”, a spus deputatul.

El a atras atenția asupra faptului că șomajul din țară a atins la un nivel record – conform statisticilor, mai mult de jumătate din populație nu lucrează – „deoarece guvernul este preocupat de lupta cu șomerii. Proiectul de lege 313, elaborat de Guvern, va priva aproximativ 80% dintre șomeri de dreptul la asigurarea medicală.”

Potrivit deputatului, în ajunul sezonului de încălzire, populația noastră încă nu știe ce sprijin va avea de la stat odată cu creșterea prețurilor la încălzire.

„Poate guvernul a uitat de problemele cu care se confruntă populația, or acestea demult nu mai sunt problemele lor personale. Cheltuielile pentru miniștrii PAS au crescut de 5,7 ori față de 2020! Oare oamenii trăiesc la fel de bine ca și miniștrii? Obiectivul guvernului este de a transforma oamenii săraci în cerșetori! Și, se pare, că această sarcină a fost îndeplinită!”, a concluzionat Vladimir Odnostalco.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă