PSRM

22 iunie 2023

Socialiștii au adus un omagiu celor căzuți în Marele Război pentru Apărarea Patriei

Astăzi, 22 iunie, când marcăm 82 de ani de la începutul Marelui Război pentru Apărarea Patriei, membrii Comitetului Executiv PSRM, alături de deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, consilierii municipali, activiștii PSRM și ai mișcării de tineret ”Garda Tânără”, au depus flori la Focul veşnic de la Complexul Memorial ”Eternitate” din Chişinău și au ținut un minut de reculegere în memoria celor căzuți în război.

Astăzi, alături de milioane de oameni din multe țări, cinstim memoria și ne amintim cu durere în suflet de toți cei care și-au pierdut viața în Marele Război pentru Apărarea Patriei, cei care au căzut pe câmpul de luptă, au murit de frig și foame, au fost torturați în lagărele de concentrare, uciși în timpul execuțiilor în masă.

Republica noastră a fost printre primele care s-a opus invaziei fasciste din 22 iunie 1941. Nu există familii în care să nu-și amintească de rudele devenite victime ale acelui război teribil. Vom păstra vie amintirea despre acele tragice evenimente.

Veșnică memorie celor care au luptat pentru cerul senin de care astăzi ne bucurăm cu toții.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă