PSRM

21 iunie 2023

Vlad Batrîncea și Adela Răileanu au avut o întrevedere cu șeful delegației Republicii Turcia la APCE

Astăzi, la Strasbourg, în cadrul lucrărilor sesiunii de vară a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Vlad Batrîncea, vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, și Adela Răileanu, vicepreședintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret, sport şi mass-media, au avut o întrevedere cu Ahmet Yldiz, șeful delegație Republicii Turcia la APCE.

În cadrul dialogului părțile s-au axat pe oportunitatea intensificării și aprofundării relațiilor de colaborare pe dimensiunea parlamentară.

Totodată, deputații socialiști au exprimat gratitudine autorităților turce pentru sprijinul acordat Republicii Moldova prin intermediul mai multor proiecte de asistenţă şi finanţare și în mod special pentru susţinerea dezvoltării UTA Găgăuz-Yeri.

Oficialul turc a reiterat că Republica Moldova este un partener strategic al Turciei, exprimând disponibilitatea de a susține Moldova și în continuare, de a dinamiza cooperarea bilaterală în toate domeniile de interes comun, în beneficiul ambelor popoare.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă