PSRM

24 noiembrie 2020

Bogdan Țîrdea: Cetățenii au fost pur și simplu hipnotizați

(Comentariul politologului Bogdan Țîrdea)

Alegerile prezidențiale din acest an au avut loc într-un mediu foarte dificil: cetățenii au fost pur și simplu hipnotizați.

Ei au crezut în faptul că Dodon a adus seceta, pandemia și criza economică globală!

Dar care este motivul pentru care cetățenii au crezut asta? A avut loc efectul sugestiei (sugestia colectivă).

Uriașa caracatiță media, în care Occidentul a pompat zeci de milioane de euro, a început să scornească falsuri și minciuni despre I. Dodon.

Este vorba de peste 100 de mijloace media, inclusiv peste 25 de canale TV (TV8, Jurnal TV, Pro TV, TVR, BTV), 20 de posturi de radio, zeci de portaluri precum point.md, newsmaker.md, rise.md, Ziarul de Gardă. Și nu mai vorbim de cele 100 de ONG-uri cu un buget de peste 107 milioane de euro!

Ei, peste tot, zi și noapte, au repetat același lucru și fără dovezi: Sandu este un politician sincer, Dodon este un hoț! Și cetățenii au văzut acest lucru la toate televiziunile, peste tot pe fb, instagram etc.!

Cînd au fost întrebați ce anume a furat Dodon, ei au început să se bîlbîie!

  1. De-a lungul campaniei au distribuit peste tot fake-ul despre un „kuliok” pe care Dodon nu l-a luat. Și nimeni nu și-a pus o întrebare simplă: de ce a fost prezentată doar o parte din videoclip și nu întreaga conversație? De ce se uită Iaralov la cameră ținînd demonstrativ această sacoșă? Și de unde a obținut Reniță – ambasadorul lui Plahotniuc acest videoclip? De ce a promovat Usatîi acest subiect dacă nu are legătură cu Plahotniuc? De ce toți oamenii lui Plahotniuc au susținut-o pe Sandu și au bătut în Dodon?
  2. Apoi au aruncat un fake despre o „maseuză”, care arăta de cel puțin 60 de ani. Cică ea ar fi venit să-i facă un masaj președintelui în plină zi! Totul părea atît de ridicol, încît chiar și alegătorii de dreapta s-au amuzat.
  3. Apoi au început să exagereze cu privire la zvonul lui Usatîi despre cetățenia rusă a lui Dodon. Bine că nu este românească, ceea ce, potrivit zvonurilor, însuși Usatîi o deține.
  4. Ulterior, a apărut un fals despre suma de 20 de milioane de lei, pe care Ministerul Finanțelor ar fi transferat-o în conturile lui Dodon.
  5. Apoi, au scornit un fals despre telefonul președintelui, care a ajuns la jurnaliștii Rise. Dar s-a dovedit că Dodon nu avea un alt telefon și nu l-a pierdut niciodată.
  6. Apoi a existat provocarea cu tipografia. Se presupune că Dodon a tipărit în secret cîteva sute de mii de ziare și a predat raportul pentru 50 000. De fapt, s-a dovedit că o tipografie a mutat comanda în alta. Ulterior, deputatul G. Vartanean a dovedit că anume sediul central al lui Sandu a ascuns tirajul propriului lor ziar.
  7. Apoi – falsul că Dodon a fugit în Rusia …
  8. Despre minciuna înverșunată cu privire la falsificarea alegerilor în general și în Transnistria în special, toată lumea s-a convins.

Această isterie a avut un singur scop – de a acoperi adevăratele falsificări din Europa de Vest … Există zeci de videoclipuri în care alegătorilor din aceste țări li s-au dat bani și li s-au organizat transportarea. În medie, o persoană din străinătate a votat în 15 secunde.

De fapt, Dodon a fost calomniat, scufundat în noroi, i s-a creat o imagine pe care mulți cetățeni naivi o urau.

Au votat nu atît pentru Sandu, cît împotriva imaginii negative a lui Dodon. Dar aceștia se vor deștepta repede. Credeți-mă.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă