PSRM

27 martie 2024

Blocul BCS a organizat o acțiune de protest împotriva politicilor sociale ale guvernării care duc la un genocid social al populației

Astăzi, în fața ministerului Muncii și Protecției Sociale, deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor alături de mai mulți activiști ai PSRM, PCRM, reprezentanți ai organizațiilor de veterani, mișcării de tineret „Garda Tânără”, cetățeni de rând, au organizat un protest împotriva genocidului social, împotriva politicilor de batjocură față de pensionari. Oamenii au venit înarmați cu farfurii goale și linguri demonstrând că nu mai au ce pune în tacâmuri.

Vorbitorii au menționat că oamenii care au muncit o viață pentru țara noastră, care au construit statul nostru, ajungând la pensie, s-au pomenit fără mijloace de trai. În același timp, reprezentanții partidului de la guvernare se simt minunat. Guvernul are bani pentru majorări de salarii, pentru armament, dar nu are bani pentru bătrâni și oamenii simpli. Protestatarii au cerut demisia guvernării PAS, în frunte cu Maia Sandu.

Deputatul PSRM, Alla Darovannaia, a menționat că indexarea pensiilor la 1 aprilie cu doar 6% este o bătaie de joc față de pensionari, or pensiile trebuie indexate la nivelul real al inflației. ”Dacă guvernarea nu poate face acest lucru – să plece!”, a declarat deputatul.

Vlad Batrîncea, membru al Comitetului Executiv, președintele fracțiunii BCS în Parlament, a subliniat: ”Guvernarea PAS trebuie să respecte legea care spune că la 1 aprilie pensiile se indexează la nivelul inflației. Dacă inflația este de 10%-pensiile trebuie să fie indexate la nivel de 10 la sută, dacă inflația e de 30%, pensiile trebuie indexate cu 30%. Nu este un moft al nostru, ci o lege care trebuie executată, căci legile nu se discută, ci se execută!”.

Potrivit lui Vlad Batrîncea, indexarea de 6% este un gest rușinos față de oamenii care au construit această țară.

Ludmila Ghinda, președintele organizației veteranilor ”Echitate”, a recomandat ministerului să-și schimbe denumirea din ministerul muncii și protecției sociale în ministerul exploatării, jafului, urmăririi, deoarece cu o asemenea grijă, cu o asemenea pensie și indexare, pensionarii au ajuns să nu-și poată achita facturile, cumpăra hrană și medicamente.
”Factura pentru gaz la un pensionar cu o pensie de 3000 de lei a constituit tocmai 3,500 lei. Am venit cu o lingură cu găuri care reflectă atitudinea față de pensionari, să demonstrez cât primesc pensionarii de la guvernarea PAS”, a menționat Ludmila Ginda.

Deputatul PCRM, Inga Sibova, a remarcat că pensionarii sunt astăzi în stradă deoarece la cârma guvernării se află membrii PAS, care se întâlnesc cu pensionarii și le oferă promisiuni deșarte doar în prag de alegeri. Deputatul și-a exprimat regretul că mulți dintre pensionari au crezut în minciunile PAS și astăzi s-au pomenit la nivelul sărăciei extreme.

”Din păcate, de la vremuri bune la vremuri rele este doar un PAS”, a concluzionat Sibova.

Vladimir Odnostalco, deputat PSRM, le-a mulțumit pensionarilor și persoanelor de vârsta a treia că au venit la protest și sunt deciși să lupte pentru apărarea drepturilor lor. Deputatul a subliniat că PSRM va fi mereu alături și îi va susține.

PSRM

Adera la partid!

Proiectele partidului

Semnalează o problemă